VVD Hillegom stelt vragen over jeugdzorg

Onderzoek n Recent kwam uit onderzoek van Follow the Money een aantal zorgelijke aspecten naar voren met betrekking tot jeugdzorg: een opeenstapeling van lange wachtlijsten, tekort aan personeel en een hoge werkdruk.

De VVD-fractie Hillegom wil weten in hoeverre deze situatie ook in Hillegom aan de orde is. Hoe lang zijn de wachtlijsten hier? Fractievoorzitter Louise Pijnacker: "Sinds jeugdzorg in 2015 naar de gemeenten is overgeheveld zijn er veel zorgen: er is een tekort aan geld, maar ook aan tijdige en passende zorg. De wachtlijsten zijn lang en dat moet je niet willen als je dringend hulp nodig hebt voor je kind en/of gezin.” Daarnaast zijn er ook consequenties voor medewerkers in de jeugdzorg. "Zij staan onder zware druk, ook daar moet aandacht voor zijn. Inmiddels weten we ook dat er meer geld gaat naar de jeugdzorg, VVD Hillegom wil weten hoe en waar dit aan besteed gaat worden, het moge duidelijk zijn dat als eerste gewerkt moet worden aan de wachtlijsten, sneller passende zorg voor onze gezinnen en verlaging van de werkdruk van medewerkers."


Project Talent start weer in september

Jongeren n Denk je eens in. Je hebt een leuke opleiding gekozen, maar komt halverwege het schooljaar er achter dat deze opleiding toch niet is wat je ervan had verwacht. Je bent uitgevallen op school omdat het lastig is aansluiting te vinden bij jouw klasgenoten. Of je doet een superleuke opleiding en wilt graag nog extra ervaring op doen. Allemaal redenen waarom jongeren mee doen aan Project Talent.

Lees verder op www.dehillegommer.nl.