Dijkshoorn volgt dochter op

Hillegom n Gemeenteraadslid Anouk Dijkshoorn (Bloeiend Hillegom) stopt met haar politieke werk. Als 19-jarige was zij in 2018 het jongste raadslid dat ooit is toegetreden tot de Hillegomse gemeenteraad.

Ze werd gekozen met voorkeursstemmen en pikte daarmee de plaats van haar vader Maarten in. De in Heemstede geboren Anouk verhuisde op haar zesde naar Hillegom waar ze na de Jozefschool en de Bernardus het volwassenen onderwijs ('Vavo) in Haarlem afrondde. In september begint Dijkshoorn met een minor-studie Sociologie en Politicologie in Nijmegen en ze gaat daarom verhuizen naar Arnhem. Omdat ze dan niet meer in Hillegom woont, mag ze ook geen raadslid meer zijn. Haar interesse voor politiek borrelde omhoog toen in de vierde klas het onderwerp staatsinrichting aan de orde kwam tijdens de geschiedenisles.

Toen destijds de landelijke verkiezingen eraan kwamen, is ze meer in de politieke materie gedoken en is haar interesse alleen maar extra aangewakkerd. In een interview in 2019 dat ze aan deze krant gaf, zei ze onder andere: "In 2022 ben ik 23. Dan hoop ik dat ik mijn studie heb afgerond en dat ik les kan geven als leraar maatschappijleer en dat ik door kan naar de universiteit om een studie te volgen in de antropologie/sociologie."

Ze hoopt van harte dat Hillegom haar zelfstandigheid zou behouden en ook de participatie van de burgers vindt ze heel belangrijk: "Dat is nu al een stuk beter dan dat het was, maar het kan nóg beter, wat mij betreft. En: sport, cultuur, milieu, communicatie, zouden wel in mijn portefeuille passen als ik ooit wethouder zou worden", voegde ze destijds toe. Dat ze toch nog ambities in de gemeentepolitiek zou hebben, pareerde ze toen met een bescheiden lach en antwoordde dat ze eerst ervaring op wilde doen. Haar raadsstoel blijft in de familie Dijkshoorn want vader Maarten neemt haar positie als raadslid over.