Eindelijk: de bieb is ook weer open

lezen n Wat een opluchting voor alle medewerkers en liefhebbers: ook de bibliotheek is weer open! Iedereen mag weer zelf boeken komen uitzoeken en geleende boeken terugbrengen.

"Voorlopig zijn we open als ‘doorstroomlocatie'. In het kort betekent dit dat je materialen kunt lenen en inleveren. We vragen iedereen wel om zich nog steeds aan de coronamaatregelen te houden in de bibliotheek. Op die manier kunnen wij veilig ons werk doen en kunnen bezoekers veilig in en uit lopen", laat de bieb weten.

Wat heel handig is: de bieb heeft nieuwe openingstijden en zijn langer en vaker open en... boetevrij als iemand even te laat is met terugbrengen. Meer info via: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl. Het ligt ook in de bedoeling om de leestips van de bieb weer wekelijks in de krant te gaan vermelden.


Van online les naar bij elkaar

scholen n Leerlingen van het middelbaar onderwijs kunnen met ingang van maandag 31 mei weer fysiek naar school.

Daarmee lijkt een einde te komen aan een lange periode van online les. Op 31 mei vervalt tevens de richtlijn van 15 m afstand houden tussen de leerlingen onderling. Tussen de docenten blijft dit wel gehandhaafd. Alle leerlingen mogen dus weer tegelijkertijd naar school, op z'n laatst per 7 juni: met ingang van die datum móeten alle leerlingen weer naar school.