Kwekerij gesloten

Hillegom n De Gemeente Hillegom heeft een pand gesloten nadat hier een hennepkwekerij was aangetroffen.

Burgemeester Arie van Erk heeft dit op 28 april in een woning aan de Hyacinthenlaan laten uitvoeren voor de duur van drie maanden. In de woning trof de politie op 15 maart een hennepkwekerij aan. Zulke kwekerijen zorgen voor een onveilige woonomgeving voor omwonenden. Ook bestaat een grotere kans op brand. Daarom heeft de gemeente stevig ingegrepen.

Het (bedrijfsmatig) kweken van hennep, drugsproductie en drugshandel worden gezien als een vorm van ondermijning. Ondermijning betekent dat criminelen gebruik maken van diensten van de samenleving. Criminelen kunnen hiermee druk uitoefenen op de samenleving en misbruik maken van mensen of voorzieningen. Uiteraard wil de overheid dit zoveel mogelijk voorkomen.

Daarom staan de drie gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen samen met politie en het openbaar ministerie schouder aan schouder. Ook andere partners, zoals de Belastingdienst, zijn betrokken. "We sluiten hiermee aan op de landelijke aanpak. Doel is een omgeving te creƫren waarin (georganiseerde) criminaliteit geen kans heeft. Zo houden we onze gemeenten veilig," laat de gemeente weten. Meldingen van inwoners die drugshandel zijn heel belangrijk. Melden kan via de politie op nummer 0900-8844 of anoniem 0800-7000.