Vanaf links: Jacques Dierikx, burgemeester Arie van Erk en Henk Lamfers. | Foto: Corine Zijerveld.
Vanaf links: Jacques Dierikx, burgemeester Arie van Erk en Henk Lamfers. | Foto: Corine Zijerveld. Foto: Corine Zijerveld

Lintjesbuitje op het bordes

oranje n Burgemeester Arie van Erk twee heeft gisteren, maandag 26 april, twee inwoners van Hillegom verrast met een Koninklijke Onderscheiding: Jacques Dierikx en Henk Lamfers kregen van de burgemeester te horen dat ze worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Gezien de maatregelen heeft de uitreiking in kleine, aangepaste vorm plaatsgevonden op het gemeentehuis.

H.J. (Henk) Lamfers (77) was ruim 33 jaar nauw betrokken bij voetbalvereniging Sizo tot deze vereniging in 2013 stopte met veldvoetbal. Hij begon als bestuurslid en was in 1996 mede oprichter en lid van de ‘Club van 100’ en betrokken bij vele activiteiten en het jubileumboek SIZO 75 jaar. De afgelopen jaren was hij binnen s.v. Hillegom lid van de sponsorcommissie en nauw betrokken bij de totstandkoming van het boek ‘100 jaar voetbal in Hillegom’. Tot het opheffen in 2018, was Lamfers meer dan 24 jaar vrijwilliger bij Toneelvereniging Ons Genoegen (decorploeg en jubileumcommissie). Binnen de Protestantse Kerk was hij gastheer bij de wijkavonden en kraamheer bij de jaarlijkse moederdagmarkt. Ook bezoekt en ondersteunt hij ouderen en is actief in onderhoudsacties van de gebouwen.


J.H.J. (Jacques) Dierikx (75) is meer dan 30 jaar nauw betrokken bij stichting De Zevensprong: een stichting die voorziet in sport en recreatie voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking in de Bollenstreek. In de loop der jaren hebben veel deelnemers les van hem gehad en een diploma behaald. Dierikx was bijzonder betrokken bij de snorkelgroep. Daarnaast was hij lid van de technische commissie en lid van de administratie en assisteert hij bij de jaarlijkse vaartocht die wordt georganiseerd door de HDV Lisse. Vanaf 2006 is Dierikx actief bij de Heilige Willibrorders Parochie als lid van de werkgroep Kerkbalans en als teller van de financiële toezeggingen. Daarnaast als vrijwilliger op het secretariaat en als collectant.

Ook zijn enorme inzet voor De Zonnebloem wordt zeer gewaardeerd. Onder heel veel andere activiteiten gaat hij mee als buddy op grote reizen en maakt hij zich verdienstelijk voor de ledenvergaderingen waarbij hij altijd zelf aanwezig is. Daarnaast was Dierikx 30 jaar actief voor zwemvereniging de Watervrienden.