Prik bij de buren

virus n Het vaccineren tegen het corona-virus gaat voor de Duin- en Bollenstreek plaatsvinden in NH Noordwijk Conference Centre Leeuwenhorst in Noordwijkerhout.

Dat maakte de Noordwijkse burgemeester Wendy Verkleij bekend in een brief aan haar gemeenteraad. De GGD was op zoek naar een vaccinatie-locatie in de streek en die is nu gevonden. De komende week wordt de locatie geschikt gemaakt. Dat is volgens Verkleij een grote operatie waar snelheid voor geboden is. Afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins zal er zo snel mogelijk gestart worden met vaccineren.


Fijnstof in lucht

ongezond n Het vliegverkeer van Schiphol kan gevolgen hebben voor de gezondheid van omwonenden.

Dat blijkt uit een onderzoek van het RIVM. In een brief aan de raad maakt de Omgevingsdienst West-Holland de voorlopige uitslag van dit onderzoek bekend. Het RIVM heeft onderzoek gedaan naar de gezondheidseffecten van ultra fijnstof (UFS) rond Schiphol. De Omgevingsdienst stelt: Het blijkt dat er verhoogde concentraties worden gemeten in de nabijheid van Schiphol, en dat dit effect heeft op de gezondheid. Het RIVM doet verder onderzoek en komt eind dit jaar met een rapportage.