Wethouder Karin Hoekstra opende een tentoonstelling met werkstukken van de leerlingen. | Foto: pr
Wethouder Karin Hoekstra opende een tentoonstelling met werkstukken van de leerlingen. | Foto: pr Foto:

Vervolg Kinderboekenweek

Hillegom n De Kinderboekenweek duurde eigenlijk tot 10 oktober, maar kreeg een vervolg op basisschool De Fontein. "Met zo'n mooi thema (En Toen....?) kwamen de kinderen en de leerkrachten tijd te kort", liet de schoolleiding weten. Overal in de school staan al wekenlang boeken over vroeger en wordt veel geleerd over en gemaakt bij de prehistorie, de Egyptenaren, de Romeinen, de hunebedden, dino's en ridders en kastelen. Het begon allemaal met het toneelstuk 'De steen en de tijd'. (Lees verder op pagina 9).

gespeeld door de leerkrachten en een aantal kinderen. De sprekende steen had in de afgelopen 150.000 jaar toch heel veel meegemaakt! De kinderen genoten dan ook met volle teugen. Diezelfde week hebben de kinderen van de bovenbouw voorgelezen aan de onderbouw. Dat was een gezellig halfuurtje. "Juf, wist u dat hij echt vet goed kan voorlezen?”

Hoewel de Kinderboekenweek eigenlijk al op 10 oktober afgelopen was, hebben we er op school nog een week aangeplakt.

De laatste week kregen we een echte ridder op bezoek. Ridder Niels had een zwaar harnas en een scherp zwaard. Heel spannend om dat even vast te houden. Kinderen kwamen met allerlei vragen, zoals: ”Hoe moet je nu naar de wc? Hoeveel weegt een harnas en wat kostte dat?” Als toetje las hij alle groepen nog even voor uit een ridderboek.

Maar ook de wethouder van onderwijs en cultuur, Karin Hoekstra, kwam deze week een bezoek brengen aan onze school. Zij opende officieel de tentoonstelling in de speelzaal, waar van iedere groep diverse werkstukken te bewonderen waren. Tijdens de rondgang vertelden een aantal kinderen over wat er allemaal te zien was. De wethouder was zichtbaar enthousiast. De volgende dag werd de tentoonstelling druk bezocht door alle Fonteiners. Een mooie afsluiting van de Kinderboekenweek en begin van de herfstvakantie.