Horeca heropent mondjesmaat

corona n Nederland gaat langzaam open. Net als omringende landen worden de regels, die van overheidswege zijn opgelegd om verdere verspreiding van het Covid-19 virus tegen te gaan, verder versoepeld.

Tijdens de zomerse dagen rondom Hemelvaartsdag liep het al storm op de Noordzeestranden, maar ook de eigenaren van de strandpaviljoens moeten geduld hebben: ze mogen onder strikte voorwaarden pas open op 1 juni.

En dat geldt ook voor Chocolaterie Pierre. De ijs- en chocoladeverkoop in de winkel is de afgelopen weken wel doorgegaan, maar het was natuurlijk niet mogelijk om binnen (of buiten op het terras) een kop koffie of thee te drinken.

Met ingang van dinsdag 2 juni is ook Pierre weer 'helemaal' open: "Wij volgen uiteraard de regels van het RIVM en zijn heel blij dat wij onze klanten weer mogen ontvangen in het gedeelte van onze winkel waar ze kunnen genieten van iets lekkers uit onze chocolaterie en op het terras", laat een van de medewerkers weten.


Theater voor Bloemswaard bewoners

toneel n De bewoners van Bloemswaard werden vorige week verrast met een buitenoptreden van Theaterschool Teylingen.

Om een steentje bij te dragen in deze moeilijke tijd, heeft Theaterschool Teylingen een gratis voorstelling gemaakt voor mensen die wonen en werken in zorginstellingen: ‘Ik Heb Je Lief’ genieten. Drie ervaren leerlingen van de theaterschool brachten voor de entree van Bloemswaard al dansend een verzameling liedjes uit musicals en songfestivalnummers ten gehore.