Help elkaar en houd afstand

Hillegom n Van de werkorganisatie van HLT samen is een bericht gekomen dat in zijn geheel te lezen is op www.dehillegommer.nl, de site van de gemeente en in deze krant op de gemeentepagina's. Hierin roept burgemeester Arie van Erk op om elkaar te steunen:

"We hebben elkaar in deze tijd hard nodig. En ik zie dat Hillegommers elkaar helpen waar mogelijk. Met boodschappen doen, lokale ondernemers steunen, met een oogje in het zeil houden bij buurtgenoten een praatje vanaf het balkon met een oude buurman. Blijf dat doen, houd u aan de regels van het RIVM, dus hoest in uw elleboog, gebruik papieren zakdoekjes, was regelmatig uw handen en houd 1,5 meter afstand van elkaar. En blijf voor elkaar zorgen!


De afgelopen dagen is er geregeld contact geweest met verschillende schoolbesturen, kinderopvang en zorginstellingen. De zorginstellingen in Hillegom hebben op dit moment nog voldoende personeel. Wel is het heel moeilijk voor de bewoners, dat familie niet op bezoek mag komen.

In het contact naar huisartsen kwam naar voren dat zij hun cliƫnten vragen het doktersbezoek zoveel mogelijk te beperken.

Ondernemers en zzp-ers kunnen zich vanaf donderdag 19 maart bij de ISD bollenstreek aanmelden voor een tijdelijke uitkering tot op bijstandsniveau gedurende de coronacrisis."


Politie on-line vragen stellen

stream n Politie Bollenstreek Noord houdt deze crisistijd dagelijks van 11.00 tot 12.00 uur een virtuele sessie.

Tijdens dit uur is een van de agenten in beeld en kan iedereen hem live vragen stellen.