Avondlicht over de Maartenskerk en het nu nog kale Van Nispenpark. | Foto: Tony Whelan.
Avondlicht over de Maartenskerk en het nu nog kale Van Nispenpark. | Foto: Tony Whelan. Foto: tony whelan

Van Nispenpark is bijna af

Hilegom n De herinrichting van het Van Nispenpark nadert haar einde. Het park krijgt een thematische invulling waardoor het geschikt is voor activiteiten zoals optredens (theater), uitvoeringen (muziek, dans) en mogelijkheden voor sport en spel. De plannen omvatten ook herinrichting van Hoofdstraat Noord, Mariastraat (tot aan de Prinses Irenelaan) en het Deltahof. De werkzaamheden duren nog tot het eind van het jaar. Tijdens de werkzaamheden zijn verschillende opgravingen naar boven gekomen. (meer op: www.dehillegommer.nl)

De meest interessante waren de fundamenten van het tuindershuis, waarvan de derde vrouw en weduwe van Jan Six II nog eigenares van was (1757). Het gehele project is opgedeeld in verschillende fasen.

Fase B: Hoofdstraat

De werkzaamheden starten begin juni en eindigen half november. Na het opbreken van de verharding leggen we een nieuw regenwaterriool aan. Daarna starten we met het aanleggen van de nieuwe bestrating.

Werkrichting:
De aannemer start aan de zijde van de Pr. Bernhardstraat en werkt richting de rotonde Van den Endelaan.

Fase C: Van Nispenpark

De werkzaamheden in het Van Nispenpark starten eind april en lopen door tot eind november. Na de bodemsanering en het archeologische onderzoek wordt de drainage in het park aangelegd. Daarna leggen we de puinfundering van de paden aan. In juni start het werk aan de waterpartij. In de periode van augustus tot en met november werken de aannemers aan de bloembedden in de kerktuin en het Mariaplein. In de periode van half augustus tot half november wordt de elementenverharding in het park aangebracht. Op 11 en 12 november volgt daarop het aanbrengen van het schelpenasfalt in het park. In de loop van de aanleg van het park plaatsen we de speelelementen van het natuurspelen en het Beatles-monument.

Tot slot volgt het planten van de bomen, heesters en vaste planten.

Fase D: Mariastraat

De werkzaamheden starten hier op 18 november 2019 en lopen door tot eind decmber. De oude klinkerverharding en natuurstenen banden van de Mariastraat hergebruiken we. Na het weghalen van deze verharding komt ook hier een nieuw regenwaterriool. Het bestraten van de weg en de stoep volgt hierna.

Werkrichting:
De aannemer start aan de zijde van de Hoofdstraat en werkt richting de Prinses Irenelaan.

Fase A: Deltahof is afgerond,