Eerste hulp bij naaiproblemen

PLEIN28 n Voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken bij het zelf maken of repareren van kleding, is er een nieuwe activiteit in Plein28.

Op donderdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur is er 'Eerste Hulp bij Naaiproblemen': onder het toeziend oog van professionele vrijwilligers kan geleerd worden om (bijvoorbeeld) een rits in te zetten, een broek of jurk in te korten of een simpel kledingstuk te naaien. Het is de bedoeling dat men zelf leert de naaiproblemen op te lossen. Het is ook mogelijk om in overleg met de vrijwilligers een naaiproject te starten dat meerdere weken duurt. 'Eerste Hulp bij Naaiproblemen' is geen naailes met een programma van A tot Z, maar geeft mensen kans om kleding zelf te (leren) herstellen, of om eigen kleding te maken. Het thema van Plein28, samen – leren – doen, staat bij deze activiteit centraal. 'Eerste Hulp bij Naai Problemen' is een initiatief van Maria Huibers en Soheer Soliman, vrijwilligers bij Welzijnskompas. Ervaring met naaien is niet nodig, maar breng wel eigen materiaal (zoals naaigerei en stof) mee. De kosten voor deelname bedragen 1 euro per keer, inclusief een kopje koffie of thee. Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie over deze activiteit kunt u contact opnemen met Marije Pots (coördinator Plein28), m.pots@welzijnskompas.nl of 0640644805.


Winterbridge

KAARTEN n Bridgeclub Beinsdorp organiseert in de wintermaanden elke eerste zondag van de maand een gezellige bridgedrive.

De eerste keer is op zondag 6 oktober, aanvang 14.00 uur. De zaal is open vanaf 13.30 uur. Er wordt gespeeld in Dorpshuis Het Eiland, Rietkraag 5 in Beinsdorp. Kosten zijn 5 euro per persoon, inclusief hapjes. Inschrijven: via de NBB-site van BC Beinsdorp, via 06-252 378 17, via de mail bcbeinsdorp@gmail.com of aan de zaal tot 13.45 uur.