Crimineel netwerk opgerold

HILLEGOM n In een onderzoek naar een groot crimineel netwerk is een 66-jarige man uit Hillegom hoofdverdachte.

De man zou de bestuurder zijn van een bedrijf dat financiële diensten verleende aan zeker tien criminelen die handelden in onder andere drugs, wapens en anabole steroïden. De FIOD (Fiscale Inlichtingen- en OpsporingsDienst) heeft met de ontmaskering een crimineel netwerk blootgelegd en legde beslag 450.000 euro aan cash en banktegoeden. Verder is voor meer dan een miljoen euro aan xtc, anabolen en geneesmiddelen in beslag genomen. Naast de Hillegommer is ook een 61-jarige man uit Hoek van Holland hoofdverdachte.


Grote jaarmarkt in centrum

Hillegom n In de Hoofdstraat is donderdag 29 augustus de grote Jaarmarkt gehouden. Meer dan 150 deelnemers presenteren hun producten variërend van mooie kunst, brocante en bijzondere noviteiten.

Organisator Renate van der Prijt: "Ook veel winkels in het dorp hebben een kraam besteld waarop ze hun specialiteiten presenteren. Voor de kinderen is er een mini zweefmolen, een Bungee, een luchtkussen van de Jumbo en pony's waarop een rondje in het park gereden kan worden. De activiteiten staan in het park voor het Raadhuis. Dit jaar laat ook de horeca zich van zijn beste kant zien. In de Hoofdstraat zijn veertien terrassen bezoekers van een natje en een droogje worden voorzien. Bij de Kleine Beurs treedt tussen 17.00 en 19.00 uur een band op. Voor de Maartenskerk komt een podium met een dj. Het programma begint om 11.00 uur.

De dag wordt tussen 20.00 en 21.00 uur afgesloten met hoogtepunten uit de laatste jaren van het Hillegom Muziekfeest.