Bewoners boos op BBH

Hillegom n Bewoners van de Oosteinderlaan hebben in een gezamenlijk persbericht hun ongenoegen geuit over de zienswijze van BBH. In het toenmalig partijprogramma was te lezen dat de partij tegen de komst van een Duinpolderweg was:

"Een breedgedragen adviesgroep kwam na tweeënhalf jaar met de zuidelijke variant door het industrieterrein Horst ten Daal. Hillegom die nooit in de adviesgroep wilde kwam met een paniekreactie. Onder aanvoering van wethouder de Jong (BBH) werd er een zienswijze in elkaar gesleuteld waarbij de meerderheid van de raad een nieuwe variant voorstelde. De middenvariant. Dwars door de natuur. BBH ging dus 180 graden om. In een reactie op het nieuwe coalitie akkoord van de provincie Noord-Holland lieten zowel wethouder De Jong als voorzitter Evers zich negatief uit over het besluit de middenvariant niet langer te steunen. Evers spreekt over een ondemocratisch besluit en De Jong heeft medelijden met mensen in het gebied van de mogelijk weer opnieuw ter discussie staande verlenging van de N207."

In een reactie laat partijvoorzitter Frank Evers weten:

"Er werd vele jaren gesproken over een zogeheten Noordelijke Ontsluiting Greenport (Duinpolderweg) zonder dat nut en noodzaak daarvan onomstotelijk was aangetoond. Daar werd al wel jaren door de provincies onderzoek naar gedaan maar een uitkomst was er toen nog niet. BBH heeft toen het standpunt ingenomen dat wij pas verder wilden praten over deze nieuwe verbindingsweg als onomstotelijk zou blijken dat er een noodzaak was om deze weg aan te leggen. Dus voor ons als BBH betekende dat op dat moment geen Duinpolderweg. En mocht er uit het toen lopende onderzoek een noodzaak blijken dan mocht deze weg ook nog eens niet door het bos net buiten Hillegom komen. Nadien (2016) is uit dit onderzoek gebleken dat er wel degelijk noodzaak was. Net als vele andere partijen in de raad heeft BBH toen haar verantwoordelijkheid genomen. Inwoners merken dat het verkeer door het centrum naar de N207 bleef toenemen. Er moeten dus maatregelen genomen worden om al het verkeer beter te laten doorstromen en te spreiden. Vervolgens is gekeken welke van de voorlopige voorkeurstracés hier het best aan bijdraagt. Vlak voor de laatste gemeenteraadsverkiezingen (2018) besloten beide provincies dat dit het tracé dwars door bedrijventerrein Horst ten Daal moest zijn. BBH is de verkiezingen ingegaan met het standpunt dat dit tracé hoe dan ook van tafel moest. Dat is uiteindelijk door een uitgebreid inspraakproces bij de provincies gelukt. Beide provincies hebben hun eerder genomen besluit herzien en kozen voor de middenvariant nabij de Oosteinderlaan en deze na de N208 niet door te trekken naar de N206. Dat besluit ligt er nog steeds maar wordt door de provincie NH mogelijk ter discussie gesteld. BBH betreurt dit ten zeerste en zal zich hier dan ook na de zomer tegen verzetten."