Vrancken Peeters wint Flower Bulb Tournament

Hillegom n Op de gravelbanen van HTC werd van 15 tot en met 21 juli de 18de editie van het Flower Bulb Junior Tournament gehouden.

Dit internationale tennistoernooi trekt toptennissers naar de bollenstreek vanuit de hele wereld. Onder leiding van toernooidirecteur Pieter Witteman en zijn team komen zowel de jongens en de meisjes in actie. Deelnemers van over de hele wereld spelen mee in de leeftijdscategorie tot en met 18 jaar. Er worden zowel enkel wedstrijden als dubbelwedstrijden gespeeld.

De als 9de geplaatste Anouck Vrancken Peeters (2003), speelde op weg naar de finale de nummers 7 en 4 uit het toernooi en gaf de Russische juniore Daria Repina tenslotte in de finale met 2-6/7-6(1)/6-2 het nakijken.

Fons van Sambeek en Bart Nouws wisten de titel te pakken in het herendubbel in Hillegom. Dat deden ze door een ander Nederlands duo in de finale te verslaan: Jip van Assendelft en Daniel Verbeek.

De nummers 1 en 2 op het ereschavot waren dus geheel Nederlands in Hillegom. En dat is mooi. Bij de meiden was er ook Nederlands dubbel succes: Sophie Schouten en Sarah van Emst wonnen de titel.

Het Flower Bulb Tournament kent deelnemers uit alle windstreken: van Japan tot Amerika om in Hillegom punten te verzamelen voor de ranking.