Ruim 2.000 euro voor Amnesty

collecte n De opbrengst van de collecte voor Amnesty International is 2.415,23 euro.

Vorige week gingen - in de stromende regen en striemende wind, 16 collectanten van deur tot deur in Hillegom. Er werden 3567 muntstukken in de bussen gedaan waarvan 2357 1 cent tot en met 20 cent. Maar ook 1 en 2 euromuntstukken (1200) en papiergeld (51 maal).

Joke Rolvers- Mesman, collecte- coördinator Amnesty International afdeling Hillegom, dankt de gevers én de vrijwilligers.


Feest bij speeltuin De Kapertjes

JUBILEUM n De wijk Patrimonium was in 1924 klaar. Al snel kwam men er achter dat er voor de vele kinderen daar geen speelgelegenheid was. Het resulteerde in de oprichting van speeltuin Patrimonium in 1929. Nu bestaat deze dus 90 jaar.

Het was niet allemaal rozengeur en maneschijn, want in 2015 moest het bestuur noodgedwongen stoppen met alle activiteiten. Daarop kwam er een nieuw bestuur en kreeg de speeltuin een nieuwe naam: buurt- en speeltuinvereniging De Kapertjes. Deze naam is afgeleid van de rode dakpannen die heel herkenbaar waren voor de wijk vroeger. Menigeen kent de wijk ook als de Rooie Kaap.

De vereniging wil het jubileum feestelijk vieren. Dat gaat gebeuren op 5 april en voor de kinderen begint het met de opening van het speeltuinseizoen om 16.00 uur. Ze kunnen heerlijk spelen en springen op een springkussen en smikkelen van een suikerspin. Vanaf 17.00 uur start het feest voor de volwassenen.

Het bestuur hoopt dat er ook oud-bewoners langskomen om te zien en te kijken hoe hun speeltuin er anno 2019 uitziet.