Fusie Stek, Vooruitgang, NWS

Bollenstreek n De bestuurders van Stek (Hillegom, Lisse en Teylingen), Vooruitgang (Sassenheim) en de Noordwijkse Woningstichting hebben maandag 11 maart een handtekening gezet onder een intentie-overeenkomst voor een fusie.

Doel is een daadkrachtige, lokaal gewortelde woningcorporatie die uitstekend in staat is om de volkshuisvestelijke opgaven in de Bollenstreek uit te voeren. Fusie is noodzakelijk om voldoende betaalbare huurwoningen te blijven bouwen en te investeren in duurzaamheid, innovatie en de omgang met sociale problematiek.

De relatief kleine woningstichtingen als de NWS en Vooruitgang ervaren dat ze nu te kwetsbaar zijn om goed op alle ontwikkelingen in te spelen.

Maar ook Stek, met een iets grotere omvang, loopt tegen grenzen aan.

De beoogde fusiecorporatie verhuurt en onderhoudt straks zo'n 11.000 woningen in de gemeenten Noordwijk, Hillegom, Lisse en Teylingen.

Aan de samensmelting van de drie corporaties tot één organisatie, gaat in eerste instantie een juridische fusie vooraf tussen Stek en Vooruitgang. Deze laatste heeft verzocht voor de zomer te fuseren in verband met afspraken met de Autoriteit Woningcorporaties. Samen met de vakbonden wordt een sociaal plan voor de medewerkers opgesteld.