Dakar mannen klimmen naar 14de plek

Hillegom n Het Firemen Dakar Team met Noordwijkerhouter Richard de Groot en Hillegommer Jan Hulsebosch heeft het in de zesde etappe van de Dakar rally zeer goed gedaan.

Ze werden bij de trucks elfde en zijn in het algemeen klassement opgeschoven naar plaats 14. De etappe werd – zoals alle etappes – gereden in Lima van Arequipa naar San Juan de Marcona over een afstand van 810 kilometer waarvan 309 km een special was.

De etappe werd gewonnen door de Nederlander Gerard de Rooij, klassementsleider is de Rus Eduard Nikolaev.


Streek wijst Nashville verklaring af

regio n Ook in Hillegom wapperde vorige week de regenboogvlag. Daarmee neemt het gemeentebestuur afstand van de inhoud van de Nashville-verklaring. Deze wijst homoseksualiteit en transgenderidentiteit af.

Teylingen vindt de Nashville-verklaring nodeloos kwetsend. Naast Hillegom en Teylingen hing ook de regenboogvlag bij het gemeentehuis in Noordwijkerhout en Noordwijk. Noordwijk gaat daarnaast de vuurtoren aanlichten in regenboogkleuren.

In Lisse heeft een speciaal ontworpen vlag gehangen, die staat voor de inclusieve samenleving.

De Nashville-verklaring is een vertaling van het Nashville Statement, waarin staat hoe christenen moeten omgaan met het geloof, maar ook met zaken als het huwelijk en seks.

Dat document werd in 2017 gepresenteerd tijdens een conferentie van de Southern Baptism Convention, het grootste protestantse kerkgenootschap van de Verenigde Staten.