Wielerdag groot succes

Hillegom n Met zo'n zeventig deelnemers was de Wielerdag voor Nederlandse gemeenten op vrijdag 31 augustus een groot succes.

Vanuit heel Nederland kwamen burgemeesters, wethouders en gemeentesecretarissen naar de organiserende gemeenten Hillegom en Lisse. Gezamenlijk reden zij twee toertochten door de Bollenstreek. Hoogtepunt was het Nederlands Kampioenschap Wielrennen voor bestuurders en gemeentesecretarissen.

Dit jaar waren de winnaars bij de burgemeesters Joost van Oostrum (gemeente Berkelland) en Marga Vermue-Vermue (gemeente Sluis), bij de wethouders Jeffrey van Agtmaal (gemeente Woensdrecht) en bij de gemeentesecretarissen Henk Klaucke (gemeente Ridderkerk). Burgemeester Arie van Erk van Hillegom werd vierde en gemeentesecretaris Jan Schellevis van Lisse werd tweede: omdat zij vorig jaar als eerste eindigden, waren Hillegom en Lisse dit jaar gastheer.

De organisatie was in handen van RTV De Bollenstreek. De ren- en toervereniging verzorgde de begeleiding van de tocht met een grote groep vrijwilligers en zelfs een volgauto. "De toervereniging heeft uitzonderlijk goed werk geleverd," vertelt Schellevis van gemeente Lisse. "We kregen uitsluitend complimenten voor de goede organisatie van deze dag.

(Zie ook pagina 11 en www.dehillegommer.nl)

Tel daar nog het mooie weer en het enthousiaste publiek bij op. Dan weet je dat de deelnemers een onvergetelijk en gezellig sportevenement hebben beleefd. We hebben een prachtig visitekaartje van onze Bollenstreek afgegeven."

De Wielerdag (voorheen Burgemeestersfietsdag) kent een mooie traditie als gezellige en sportieve dag voor burgemeesters. Met de deelname van ook wethouders en secretarissen is de Wielerdag Nederlandse Gemeenten geworden tot dé graadmeter voor fietsminnende bestuurders van Nederland. De organisatie van de toertochten en de wedstrijd was in handen van De RTV Bollenstreek.