Op weg naar een miljoen

prijzen n Vijftig Hillegommers mogen vrijdag 31 augustus proberen het grote geld binnen te slepen bij de Postcode Loterij Miljoenenjacht.

Vijftig inwoners van Hillegom uit het postcodegebied 2182 strijden in de studio in Amsterdam aanstaande vrijdag om prijzen tot vijf miljoen euro in de tv-show.

De vijftig Hillegommers vormen een van tien vakken in de show. Een van de vijfhonderd aanwezigen maakt kans de studio als miljonair te verlaten. De uitzending is zondag 2 september van 20.00 tot 21.30 uur bij RTL 4.


Letterlunch in de bibliotheek

onderwijs n Wereldalfabetiseringsdag valt dit jaar op 8 september. Rondom deze dag organiseert Stichting Lezen & Schrijven de Week van de Alfabetisering, van 3 tot en met 9 september.

De Bibliotheek aan de Sportlaan 1 houdt een letterenlunch op dinsdag 4 september, van 12.00 tot 13.00 uur. Tijdens de letterenlunch wordt informatie gegeven over activiteiten om Nederlands te leren, die de Bibliotheek organiseert. Belangstellenden kunnen genieten van een lunch en meedoen met taalspelletjes. Deelname is gratis.