Nieuwe website

hillegom n Met ingang van 4 juli heeft de gemeente Hillegom een nieuwe website. De teksten zijn beter leesbaar. Verder is de gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en toegankelijkheid verbeterd.

Bij de inrichting van www.hillegom.nl is gekeken waar bezoekers voor naar de website komen. De statistieken en het zoekgedrag op de huidige website hebben hierin een rol gespeeld. Eind juni is de nieuwe website door leden van het burgerpanel Hillegom getest op gebruiksvriendelijkheid. Inwoners zijn bovengemiddeld tevreden en geven de gebruiksvriendelijkheid van de nieuwe website een 8. Met de komst van de nieuwe website kan de gemeente beter en sneller inspelen op de informatiebehoefte van de inwoners.


Opluchting

Hillegom n Het college is opgelucht, dat Gedeputeerde Staten vorige maand aan Provinciale Staten voorstelt om het definitieve tracé Duinpolderweg te verschuiven naar de noordkant van de Oosteindervaart.

De gemeenteraad van Hillegom heeft in haar zienswijze dit tracé (middenvariant) bepleit en vindt dit een veel betere keuze voor met name de leefbaarheid in Hillegom. Wel heeft de aanleg van de Duinpolderweg ook schaduwkanten. De nieuwe weg zal dan ook zo goed mogelijk in het landschap ingepast moeten worden. Hillegom zal bij de provincies benadrukken om de belanghebbenden zoals inwoners, ondernemers en het gemeentebestuur in een vroeg stadium bij het ontwerpproces en de planvorming te betrekken. De vastgestelde Omgevingsvisie Hillegom 2030 is hiervoor leidend. Het college is op dit moment geen voorstander van het doortrekken van de Duinpolderweg (N208 naar N206), maar begrijpt het standpunt van Gedeputeerde Staten. De planologische reservering van dit gebied is dan een feit en biedt duidelijkheid voor de bewoners en ondernemers in dit gebied.