Bijeenkomst IKC Weerlaan / Vosselaan

hillegom n De gemeente nodigt haar inwoners uit voor een informatiebijeenkomst op dinsdagavond 5 juni.

De bijeenkomst: 'concept stedenbouwkundig plan IKC Hillegom' (nieuwbouw voor de fusieschool St. Jozef en Leerwinkel plus een kinderopvangorganisatie) duurt van 19.30 tot 21.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en vindt plaats in het gemeentehuis aan de Hoofdstraat 115. In verband met de zaalindeling en de te reserveren faciliteiten is het raadzaam om vooraf aan te melden per mail via: b.barnhoorn@hltsamen.nl. Tijdens de informatiebijeenkomst zal de gemeente Hillegom het concept stedenbouwkundig plan presenteren. Daarna is er gelegenheid voor aanwezigen om feedback te geven op de thema's: Verkeer en parkeren, Water en groen, Planologie en planning en: Beeldkwaliteit en stedenbouw

De gemeente verzamelt de reacties op het concept stedenbouwkundig plan en verwerkt deze (waar mogelijk) in het plan. Eind juni/begin juli presenteert de gemeente het definitieve stedenbouwkundig plan. Op 5 juni volgt een presentatie concept stedenbouwkundige inpassing, eind juni is de terugkoppeling reacties + definitief stedenbouwkundige inpassing, in september de kredietaanvraag gemeenteraad en in oktober de bestemmingsplanprocedure (indien de gemeenteraad instemt met kredietaanvraag IKC Hillegom)

De gemeente Hillegom heeft de verantwoordelijkheid voor het adequaat huisvesten van het onderwijs. Daarnaast is in het coalitieakkoord afgesproken om de kansen vanuit de Brede school / Integraal Kind Centrum gedachten te benutten.

Op 21 november 2017 heeft het college van Hillegom besloten op basis van de resultaten van het locatieonderzoek de locatie Weerlaan / Vosselaan aan te wijzen als locatie voor het Integraal Kind Centrum Hillegom (fusieschool Leerwinkel / Jozefschool).