Veiling oldtimers

HILLEGOM n De ongeveer tweehonderd oldtimers uit het opgedoekte Ford Museum Den Hartogh in Hillegom worden deze zomer geveild.

De kostbare klassiekers gaan op 23 juni onder de hamer bij het beroemde Britse veilinghuis Bonhams. Enkele jaren na het overlijden van oprichter Piet den Hartogh in 2011, sloot het museum haar deuren. Dochter Grenske Roest, die het museum van vader Piet overnam, stopte ermee en niemand uit de familie bleek de collectie Fords te willen blijven beheren. In 2014 werd er nog een selectie van vijftig voertuigen verkocht, zodat met de opbrengst het museum kon worden gemoderniseerd. (Bron: TV West)


Wecycle actie

regio n De gemeenten Teylingen, Lisse en Hillegom doen mee aan de Wecycle-inleveractie voor afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen op de milieustraat.

Inwoners die deze zogenaamde e-waste inleveren, kunnen punten sparen. Hiermee maken de voedselbank Teylingen en de Oranje-comités Lisse en Hillegom kans op een cheque van 1000 euro. Wie inlevert maakt kans op prijzen. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland. De actie loopt van 21 april tot en met 31 augustus.