Afbeelding
Foto:

Lente-expo De School druk bezocht

cultuur n Oud-Hillegommer, schrijver en journalist Frénk van der Linden opende zaterdag 7 april de lenteexpositie bij Kunstenaarscollectief De School aan het Henri Dunantplein.

Het was voor het vierde achtereenvolgende jaar dat het collectief haar deuren een weekend lang openstelde voor het publiek en er kan gesproken worden over de grootste belangstelling ooit.

Verbinden

Van der Linden vertelde een ontroerend verhaal over zijn jeugd, dat een boodschap inhield voor de aanwezigen: verbinden.

"Verbinden kan je als mensen met elkaar, maar ook door verhalen en zoals dit geval met kunst. Ik hoop dan ook dat iedereen die deze expositie bezoekt hiervan een eigen levensles leert en dit kan vertalen in zijn of haar eigen verhaal." Na de opening waren er drie groepen van dansschool Total Move uit Hillegom, die demonstraties gaven in Dancehall, Hiphop en Modern.

Zondag 8 april was de tentoonstelling wederom geopend. Deze dag werd afgesloten met een optreden van Milan Couzijn op gitaar, een van de dertien kunstenaars die een ruimte betrekt in De School, Eddy Vink op percussie en Erwin Schwebke op bas.