ODI en HTIOS samen de vloer op

regio n Net als vorig seizoen werken de Noordwijkerhoutse toneelvereniging ODI en de Noordwijkse toneelvereniging HTIOS weer samen om een mooi stuk op de planken te brengen. Dit keer is dat het stuk 'Zwerfvuil', geschreven door Mauritz Keyzer en de regie is in handen van Janneke van der Zalm en Peter van den Berg.

Het verhaal: In een verlaten kantoorpand woont een verzameling van vreemde figuren met elk hun eigen zorgen en problemen. Ze zijn verzamelt door de 'moeder' van het stel die de fantasie heeft samen met hen een gelukkig gezin te vormen. De gemoederen lopen hoog op met de komst van een nieuwe bewoonster, een deftige dame. Zij is gevlucht voor haar dominante echtgenoot, een beroemde politicus. Wanneer deze dame tot overmaat van ramp ook nog eens smoorverliefd wordt op één van de bewoners, is de chaos compleet.

Dit stuk is te zien op 20 en 21 april in De Muze in Noordwijk en op 11 en 12 mei in De Schelft in Noordwijkerhout Om 19.30 uur gaat steeds de zaal open. Aanvang steeds om 20.00 uur. Kaartjes kosten 8 euro voor De Schelft en 10 euro voor de Muze. Kaartjes voor De Muze zijn alleen verkrijgbaar via: www.demuzenoordwijk.nl.

Kaartjes voor De Schelft zijn verkrijgbaar via www.toneelverenigingodi.nl of zijn vanaf twee weken voor de voorstelling te koop bij Wagenaar&van Halem en Suzanne's Feestshop in Noordwijkerhout, bij M-kappers in De Zilk en bij drogisterij Letschert in Hillegom.


Meepraten en meebeslissen

medezeggenschap n Er is landelijk veel belangstelling voor burgerparticipatie. Inwoners mogen in veel gemeenten steeds vaker meepraten en meebeslissen. Zo ook in Hillegom. De rekenkamercommissie Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout onderzocht hoe de gemeente omgaat met burgerparticipatie en hoe het beter kan.

In Hillegom lopen diverse gemeentelijke projecten waarbij inwoners mogen meedenken en meepraten. Echt mee beslissen staat in Hillegom echter nog in de kinderschoenen, constateert de rekenkamercommissie. De rekenkamercommissie ziet dat het college van Hillegom druk bezig is met het maken van beleid voor burgerparticipatie. De rekenkamercommissie roept gemeenteraad en college op om niet te wachten tot er beleid op papier staat, maar om met elkaar in gesprek te gaan en samen na te gaan hoe burgerparticipatie het best kan worden opgepakt. De rekenkamercommissie beveelt raad én college aan om burgerparticipatie in de praktijk uit te proberen en op basis van praktijkervaringen te leren wat geschikt is. Het is daarbij belangrijk om te weten wat de behoefte van de inwoners is. Het rapport van de rekenkamercommissie met als titel Help, een burger! wordt 12 april besproken in de commissievergadering. Het rapport staat op: www.rekenkamercommissie-hln.nl .