Verkiezingsdebat 14 maart

Hillegom n Voor de zwevende kiezers is het bijwonen van een debat misschien een idee: woensdag 14 maart gaan alle Hillegomse partijen met elkaar in debat in het Fioretti College.

De lijsttrekkers zullen om 19.30 uur over meerdere stellingen met elkaar in gesprek te gaan. Organisator Hillegom Online heeft aan de Hillegommers gevraagd wat zij belangrijke onderwerpen vinden. Hieruit zijn vier belangrijkste stellingen gekozen, onder andere bereikbaarheid, Duinpolderwerg, centrumplannen en woningbouw. De lijsttrekkers zullen ook hun partijprogramma toelichten in een korte pitch en beantwoorden vragen vanuit het publiek. Deelnemers zijn vanaf 19.00 uur welkom in het Fioretti College Meer info staat op: www.hillegomonline.nl


Jongeren starten petitie tegen sluiting Solution

Hillegom n Vrijwilligers van Solution zijn een petitie gestart tegen de sluiting van het jongerencentrum per 1 april door de gemeente Hillegom.

Zij vragen de gemeente op petities.nl om Solution open te laten en te blijven subsidiëren. Naar hun mening kan Solution niet worden gemist als plek om veilig uit te kunnen gaan. Inmiddels zijn er bijna 1000 handtekeningen binnen. Volgens de gemeente gaat Solution niet dicht. Er komt een herinrichting omdat het centrum niet meer aantrekkelijk genoeg is voor jongeren. Begin 2018 heeft het bestuur van Stichting Centrum Remina aangegeven dat zij per 1 april 2018 de huur van Solution opzeggen en het beheer van Solution over willen dragen aan Welzijnskwartier, dat al inloopmiddagen voor tieners in Solution organiseert. Maandag zat het bestuur om tafel met wethouder Fred van Trigt.


Hillegom steunt Statiegeldalliantie

Hillegom n Het heffen van statiegeld op plastic flesjes en blikjes gaat zwerfvuil tegen en draagt bij aan een schoner milieu. Anne de Jong, wethouder afvalinzameling; "Statiegeld stimuleert mensen om blikjes en plastic flesjes in te leveren zodat dit afval gerecycled kan worden."

"Dit zorgt én voor minder zwerfafval op straat én een beter hergebruik van afval." Al ruim 200 Nederlandse en Belgische gemeenten en organisaties sloten zich aan bij de Statiegeldalliantie. De alliantie lobbyt bij de Tweede Kamer om het verplicht stellen van statiegeld op plastic flesjes en blikjes.