Reumafonds zoekt collectanten

Hillegom n Het Reumafonds streeft naar een beter leven met reuma voor alle 2 miljoen mensen met reuma. Daar is onderzoek voor nodig. Door te collecteren of organisator te worden voor de collecteweek van het Reumafonds van 19 tot en met 24 maart helpen vrijwilligers mee geld op te halen en dit doel te realiseren.

Het geld dat bijeen wordt gebracht gaat voor 100 procent naar de doelbesteding: wetenschappelijk onderzoek om zo nieuwe behandelmethoden te ontwikkelen. Meer info via: Cock van de Loo, 0252-517300 of 06-28408229 of mail: tonencock@hotmail.com.


Hillegomse raad pleit voor Middenvariant

Hillegom n De gemeenteraad heeft donderdag 15 februari besloten om een zienswijze in te dienen tegen het voorgenomen voorkeursalternatief 'Zuid' van de provincies Noord- en Zuid-Holland.

Dit tracé doorsnijdt woningen aan de Weeresteinstraat, bedrijventerrein Horst ten Daal en de Weerlanerpolder.

De raad geeft in haar zienswijze aan, voorkeur te hebben voor variant 'Midden'. Deze scoort op punten als bereikbaarheid, leefbaarheid, natuur en kosten beter. Deze variant ligt net ten noorden van de Oosteindervaart.

"Ook deze variant kent een schaduwkant", licht wethouder Anne de Jong toe. "Een deel van de Oosteinderpolder wordt met dit tracé aangetast." De hinder voor de omgeving kan worden beperkt door de weg op een goede wijze in het landschap in te passen. Daar gaat Hillegom zich voor inzetten.

(Lees het artikel dat Jos Draijer heeft geschreven over dit item op pagina 15)