Tegen tracé

Hillegom n Alle politieke partijen in Hillegom zijn tegen het door Gedeputeerde Staten voorgestelde tracé van de Duinpolderweg.

Woensdag kwamen alle fracties bij elkaar. Wethouder De Jong gaat nu bekijken hoe de in de adviesgroep besproken varianten passen bij de Omgevingsvisie, dat is een toekomstplan voor Hillegom voor de lange termijn. Een werkgroep van raadsleden gaat daarna een gezamenlijke zienswijze op het besluit formuleren om 'zo overtuigend mogelijk deze aanval op het dorp te kunnen pareren'. De partijen hebben veel bezwaren. Een daarvan is dat nut en noodzaak van het doortrekken van de weg van Hillegom naar De Zilk nog te bezien valt. D66 deed verslag van de bijeenkomst op haar site. | Bron: BO


Keet in de wijk

Hillegom n VVD-Hillegom gaat voor de negende keer met de Keet de wijk in. Deze keer gaat de partij naar Elsbroek.

"Keet in de wijk" is een initiatief om in contact te komen met de Hillegommers. Het is de bedoeling om ongeveer vijfmaal per jaar een wijk te bezoeken om de bewoners uit die wijk op een laagdrempelige manier te ontmoeten. De Keet zal staan bij "het Palet", waar zij aanwezig zijn op 13 januari van 11.00 tot 14.00 uur.