Burgemeester Arie van Erk met (vlnr) de vrijwilliger, kanjer en mantelzorger van 2017. | Foto en tekst: Annemiek Cornelissen
Burgemeester Arie van Erk met (vlnr) de vrijwilliger, kanjer en mantelzorger van 2017. | Foto en tekst: Annemiek Cornelissen Foto:

Hangkous van de burgemeester

HILLEGOM n Tijdens de nieuwjaarsreceptie was het aan burgemeester Arie van Erk om de Vrijwilliger, Mantelzorger en Kanjer van het jaar 2017 bekend te maken. De vrijwilliger en de Mantelzorger kregen de Hillegomse Hangkous en de Kanjer van het jaar ontving een cheque van 250 euro. Er waren drie vrijwilligers genomineerd, drie mantelzorgers en twee kanjers. Vrijwilliger van het jaar werd Maarten Meulblok, Mantelzorger Trudy Buckens -Assendelft en de Kanjer Sanne Jansen. (Lees het hele artikel op pagina 5)

De jury bestond uit Chel van der Kaaden (huisarts), Annechien Snuif(wethouder), Fred van Trigt (wethouder) Dionne Engel (genomineerde vrijwilliger van het jaar 2016) en Raya Yousif (Rotary Hillegom Lisse).

Maarten Meulblok is vrijwilliger bij de Hillegomse muziekschool, waar hij maar liefst 17 jaar voorzitter is geweest. Momenteel is Meulblok vrijwilliger en neemt het technische gedeelte en de pr voor zijn rekening. De 70 jarige Hillegommer werkt nog steeds twee dagen per week bij Formido in Hillegom ondanks zijn pensionering vijf jaar geleden. Meulblok is een bezige bij. Hij doet graag klusjes in de Muziekschool. Ook maakt hij de flyers en folders. Meulblok is gek op muziek, maar zelf geen muzikant. Zijn vrouw Elly wel. Door haar kwam hij in contact met de Muziekschool.

Trudy Buckens -Assendelft (57)is tien jaar geleden getrouwd met Jaap (59) vijf jaar daarna ging het mis. Jaap kreeg last van zijn rug en ging naar de dokter. Aanvankelijk dacht hij dat het te maken had met het zware werk dat hij had, maar het bleek erger te zijn. Jaap had prostaatkanker met uitzaaiingen naar de botten.

Volgens de doctoren had hij nog maar een paar weken te leven. Jaap is er echter nog steeds en Trudy verzorgd hem. Ze staat altijd voor hem klaar en is een ster in het maken van Italiaans eten. Trudy zorgt niet alleen voor Jaap , maar ook voor haar ouders Tiny Buckens (78) en Dick Buckens (82). Verder is zij vrijwilliger bij de kookclub voor senioren in Dorpshuis 't Eiland in Beinsdorp. 's Morgens als ze de deur uitgaat om te gaan werken bij Elsinga Installatiebedrijf in Hoofddorp zorgt ze dat Jan aangekleed in bed ligt. Wat hij nodig heeft staat klaar en dan is hij alleen thuis totdat ze na haar werk weer thuis komt.

Sanne Jansen (24) is vrijwilliger bij de Tjarda en bij de Stichting Huttenbouw Hillegom. Ze is al 17 jaar actief bij de Tjarda. Als 7 jarig meisje maakte ze haar opwachting bij de welpen en nu heeft ze de leiding van de Zeeverkenners en de Wilde vaart. In de wintermaanden spelen de meeste activiteiten van de Tjarda zich af in en om het clubgebouw. Het onderhoud van de boten wordt dan afgewisseld met spel en zeilinstructie. In de zomermaanden wordt er iedere zaterdag gezeild op de Kaag. Buiten de hele zaterdag die Sanne aan de Tjarda besteed is ze ook nog een of twee avonden per week actief met bijvoorbeeld klussen of vergaderen. De Tjarda Hillegom doet ook gezamenlijke activiteiten, zoals de stroopwafelverkoop tijdens het Bloemencorso en de opruimacties. In de zomer is er het jaarlijkse Zomerkamp, waar Sanne zich ook voor inzet. Alle drie waren blij verrast met hun prijs en felicitaties stroomden binnen.