Collecte van start

Hillegom n In de week van 6 tot en met 11 november vindt de collecte van Alzheimer Nederland plaats. In Hillegom en Beinsdorp gaan zo'n veertig collectanten de straat op om geld in te zamelen.

Vorig jaar heeft het Alzheimer Nederland aan aandacht niet ontbroken. Van de Alzheimersokken, de nationale campagne met de VriendenLoterij tot het nieuwe dementiebeleid van het kabinet. Alzheimer Nederland is blij met deze aandacht. Het geeft ze de kans om aan een groter publiek te vertellen over het belangrijke werk dat Alzheimer Nederland doet. De organisatie werkt aan een oplossing voor dementie, nu en in de toekomst en waar perspectief kan worden geboden, zelfs in de zwaarste omstandigheden. Collectanten voor deze week zijn nog steeds welkom: aanmelden kan bij Lida Oostdam, 0252-529986 of per mail tloostdam@gmail.com.


Veel geld voor een Droomdag

Hillegom/Lisse n Brugklassers van het Fioretti College in Hillegom en Lisse hebben vorige week geld opgehaald voor de Stichting Droomdag. Zij deden dit door verschillende opdrachten uit te voeren.

Elk jaar wordt er op het Fioretti de Franciscusdag gehouden. Op deze dag zetten alle eerstejaars zich in voor een goed doel. Dit jaar is dus gekozen voor Stichting Droomdag. Het schoonmaakbedrijf van de school zorgde voor de laatste donatie van 500 euro waardoor in totaal ruim 13.000 euro door de leerlingen is opgehaald. Het doel van de Stichting Droomdag is het verzorgen van een onbezorgde dag voor gezinnen waarvan een ouder levensbedreigend ziek is. De dromen van het gezin staan hierbij centraal, waarbij rekening wordt gehouden met de fysieke mogelijkheden van de gezinsleden. Het jongste kind van het gezin moet onder de 16 jaar zijn.