Tim geeft de sleutel via de burgemeester aan de heer Van Saase. | Foto en tekst: Annemiek Cornelissen
Tim geeft de sleutel via de burgemeester aan de heer Van Saase. | Foto en tekst: Annemiek Cornelissen Foto: ac

Kerkuil assisteert bij opening

HILLEGOM n Zorgcentrum Parkwijk is vrijdag 29 september officieel geopend. De openingshandeling was heel bijzonder, net als de nieuwe locatie. Bouman Roofvogels was uitgenodigd om bij de opening aanwezig te zijn en niet alleen de bewoners werden getrakteerd op een spectaculaire roofvogelshow. Een van de vogels, de witte kerkuil Tim, verzorgde de openingsact. De uil kreeg van de directeur van het nieuwe zorgcentrum Joke Ricke de sleutel overhandigd en hij bracht deze naar burgemeester Arie van Erk, die deze vervolgens overhandigde aan de langst wonende bewoner van Parkwijk: de heer Van Saase.

Voorafgaand aan de officiële opening was er een roofvogelshow, waarbij een woestijnbuizerd laag over de bewoners vloog en op de hoofden van een van hen neerstreek. Sommige bewoners vonden het prachtig, anderen schrokken behoorlijk, maar uiteindelijk genoot iedereen. Ricke blikte terug in de geschiedenis van Parkwijk, dat is opgericht in 1959: "Dit is het derde vernieuwde Parkwijk in 58 jaar. Dat komt door de snel veranderde zorgvraag. We begonnen als huisvesting voor ouderen, waarbij eisen gesteld werden aan een goede gezondheid en leeftijd: 65 jaar. Bij de tweede periode van Parkwijk werd het een verzorgingshuis en werden er cliënten met lichte dementie opgenomen. Nu is het een woonzorgcentrum: een combinatie van verzorgings- en verpleeghuiszorg, zowel op het gebied van lichamelijke als geestelijke zorg. De gemiddelde leeftijd van mensen die bij ons wonen is op dit moment ruim 86 jaar."

De voorbereidingen voor het nieuwe Parkwijk hebben jaren in beslag genomen.

Al in 2007 waren er nieuwbouwplannen. Bij Parkwijk is net als bij Zorgcentrum Bloemswaard een dienstencentrum gecreëerd met een locatie van Fysiotherapie Elsbroek, Hairstudio Elsbroek en een pedicure en schoonheidsspecialiste. Verder is er een prachtig restaurant gekomen met een groot terras. Gedurende de verbouwing waren de bewoners van Parkwijk tijdelijk gehuisvest in het seniorencomplex Julia, het appartementencomplex naast Bloemswaard, dat Woningstichting Stek voor deze periode aan de Hozo verhuurd heeft.

(Lees het hele artikel op: www.dehillegommer.nl)

De bewoners zaten nu stralend in het restaurant en genoten van de lekkere hapjes en drankjes die zij kregen voorgeschoteld en de feestelijkheden. Buiten de Roofvogelshow was er ook live muziek. Bovendien mochten de bewoners van Parkwijk na de openingshandeling de verschillende roofvogels op hun arm nemen en met hen op de foto. Dat vonden ze echt fantastisch. Burgemeester Arie van Erk was zeer te spreken over het nieuwe Parkwijk. "Het oude parkwijk vond ik al prachtig, maar dit gebouw voorzag niet aan de eisen van deze tijd. Hozo heeft de stap gezet om tot deze nieuwbouw over te gaan en ik zie dat als een goede ontwikkeling. Voor de ouderen in Hillegom is het heerlijk om zo'n mooie voorziening te hebben in eigen dorp. Hozo is onmisbaar geworden in onze gemeente met het mooie Bloemswaard dat net een paar jaar oud is, Maronia, de thuiszorg en nu dit prachtige parkwijk".

ANNEMIEK CORNELISSEN