Frank Brouwer (links) en Ad van Lierop vinden het jammer dat het wielerspektakel niet doorgaat. | Foto: AC
Frank Brouwer (links) en Ad van Lierop vinden het jammer dat het wielerspektakel niet doorgaat. | Foto: AC Foto:

Rotonde gooit roet in het eten

Hillegom n Een van de activiteiten die in het programmaboekje staat vermeld van de komende najaarsfeesten, gaat dit jaar niet door.

Door Annemiek Cornelissen

De Ronde van Hillegom, gepland op zondag 17 september, is op last van de gemeente afgelast. Dit in verband met de werkzaamheden aan de Weeresteinstraat, waardoor voor lokaal verkeer een omleidingsroute is ingesteld.

Deze omleidingsroute loopt onder andere over de Valckslootlaan, die deel uitmaakt van het parcours van deze wielerronde. Volgens Frank Brouwer, voorzitter van de Harddraverijvereniging Hillegom en Omstreken en Ad van Lierop, voorzitter van de pr commissie/sponsoring van deze vereniging, heeft de gemeente geen kans gezien om het verkeer op een andere manier om te leiden: "De renovatie van de Weeresteinstraat heeft zes weken vertraging opgelopen en wij hebben dat te laat gehoord. Het programmaboekje was toen al gedrukt."

Door RTV De Bollenstreek en de Harddraverijvereniging Hillegom is nog een alternatief parcours elders in het dorp voorgesteld, maar ook dat stuitte op bezwaren, onder andere van de hulpdiensten. "Burgemeester Arie van Erk zag dan ook geen andere mogelijkheid dan het afgelasten van het wielerspektakel. Daar hebben we alle begrip voor, maar we vinden het wel erg jammer. De wielerronde is een blijft een hartstikke leuke evenement en het hoort bij de feestweek. Het is een upgrading van de kermis. Veel mensen balen ervan, maar er is nou eenmaal niks aan te doen". Volgens beide heren zijn er dit jaar wel hele leuke nieuwe activiteiten, die onder de aandacht gebracht kunnen worden. Een muziekbingo bijvoorbeeld, boogschieten en op de eerste zaterdag: food trucks in de Hoftuin en optredens van de Albert Mooneys en Michel van Rijswijk. Ook dj Dolphin zal deze zaterdag voor een feestje zorgen, terwijl de kinderen onder andere kunnen rijden op pony's van de manege Hillegom, tekenen of creatief bezig zijn.

's Avonds is er een groot dancefeest met feestband Klaar in de grote zaal van Villa Flora. De hoge hakkenrace tijdens de Harddraverij is dit jaar alleen voor dames en tenslotte zijn er drie nieuwe attracties op de kermis: de Space jam, Flipper en Rock it en het Reuzenrad.