Eén van de taferelen die de bezoekers tegenkomen tijdens de wandeling. | Foto: Remco Out
Eén van de taferelen die de bezoekers tegenkomen tijdens de wandeling. | Foto: Remco Out Foto: remco out

Vierde editie Herdertjestocht

Hillegom n Rond Kerstmis wordt dit jaar weer een herdertjestocht gehouden door de Hillegomse kerken. De vierde editie van deze herdertjestocht vindt plaats op 17 december om 18.30 uur.

Door Remco Out

Als zes jaar werken de Hillegomse kerken samen om in de maand december het kerstverhaal te vertellen. Vorig jaar en in 2013 werd er in plaats van de herdertjestocht een poppenspeler en een zandtekenaar ingevlogen.

Vierde herdertjestocht

Dit jaar belooft het weer een bijzondere avond te worden met een door kaarsen verlichte route door Hillegom. De tocht gaat langs alle Hillegomse kerken en overal zijn verschillende kersttaferelen te zien, waarbij bezoekers betrokken worden. De deelnemende kerken van Open hof, de katholieke kerk, evangelie gemeente en protestantse gemeente zijn ook vertegenwoordigd in de route. "Dit jaar begint de tocht bij het gebouw van de Evangelie gemeente, in het oude gezondheidscentrum. Vanaf 18.30 uur zullen de eerste groepen van start gaan en lopen langs een heel verlicht pad door het centrum", vertelt organisator Antoinette Geluk. Sandra van der Slikke voegt daar aan toe: "De tocht en het verhaal eindigen dit jaar bij de Martinuskerk, waar live muziek, glühwein, chocomel en kerstbrood is voor iedereen."

Tafereeltjes

Al in de zomer zijn er medewerkers van de vier kerken in de weer om er een mooie tocht van te maken. "Het mooie is, dat we de herdertjestocht samen met alle kerken hebben kunnen organiseren: een activiteit voor alle Hillegommers!" vertelt Geluk enthousiast. Door middel van de taferelen wordt het hele kerstverhaal in chronologische volgorde verteld. "Op het Henri Dunantplein hebben we een stal met herdertjes, een vuurkorf en echte schapen. Ook lopen Jozef en Maria met een echte ezel rond langs de route", laat Van der Slikke weten.

Parkeren

Omdat de route eindigt verschillende locaties en er weinig parkeergelegenheid is bij de start, raadt de organisatie aan om de auto in het dorpscentrum te parkeren.