Afbeelding
Foto: Caroline Spaans

Biertapwedstrijd met ruim 40 biertappers

Regio n Ruim veertig biertappers gaan dinsdag 1 november met elkaar de strijd aan om een plek te bemachtigen in de landelijke finale van het NK Biertappen.

Bij Restaurant De Engel zijn alle voorbereidingen getroffen door Koninklijke Horeca Nederland afdeling De Bollenstreek om de horecakampioenen uit de regio te laten schitteren. De jury beoordeelt het getapte bier op onder andere de schuimkraag en de presentatie en nog 34 andere punten. In totaal worden op circa 50 locaties in heel Nederland regionale wedstrijden gehouden. Ruim 1.500 biertappers gaan de strijd met elkaar aan om uiteindelijk in de landelijke finale te komen in januari 2017. Het kampioenschap is een initiatief van Stichting Tapwedstrijden.nl en vindt plaats om de tapkwaliteit in de Nederlandse horeca verder te verbeteren.

De zaal is open vanaf 19.00 uur voor de deelnemers om even proef te tappen en zich voor te bereiden. Rond 20.00 uur gaat de wedstrijd van start. Iedereen die 18 jaar of ouder is en werkzaam is in de horeca kan deelnemen. Inschrijven kan via de site www.tapwedstrijden.nl. Doe dat snel want er is een maximum aantal deelnemers per wedstrijd. Op de site is ook te vinden wat er van de deelnemers wordt verwacht.