Afbeelding
Foto: Caroline Spaans

Scholieren Fioretti College aan de slag met de Omgevingsvisie

Hillegom n "Hoe zie jij Hillegom in 2030?" is de vraag die hoort bij de Omgevingsvisie. En aan wie kan je die vraag beter stellen dan aan de jongeren van vandaag. De mensen die in 2030 zo rond de 25 jaar zijn.

Daarom hebben de gemeente Hillegom en het Fioretti College de handen in een geslagen. De leerlingen gaan aan de slag met de vraag: Wat is jouw droom voor Hillegom? Aan het eind van het lesprogramma komen zij de resultaten presenteren aan gemeenteraad en college. Deze resultaten nemen wij mee in de voorbereiding op de Omgevingsvisie. Begin deze maand was de aftrap met een Masterclass in het gemeentehuis door wethouder Jeroen Verheijen. Na de inleiding door de wethouder volgde voor de ruim veertig leerlingen van de brugklas Mavo/Havo en Havo een fietstocht langs een aantal nog te ontwikkelen locaties.


Geslaagde VVD-bloembollenactie

Hillegom n De VVD afdeling Hillegom deelde zaterdag 22 oktober in het centrum zakjes met bloembollen uit.

Het mooie weer zorgde mede voor veel winkelend publiek en een gezellige sfeer. Volgens fractievoorzitter Aleid Ringelberg werden de bloembollen goed ontvangen en heeft zij leuke en interessante gesprekken gehad. Herman van der Geest, medeorganisator van de actie, dankt de bloembollenexporteur die deze geste mogelijk heeft gemaakt.