Burgemeester Arie van Erk, Marc en zijn vader Frank Evers. | Foto: pr
Burgemeester Arie van Erk, Marc en zijn vader Frank Evers. | Foto: pr Foto: Caroline Spaans

Hillegom feliciteert Marc Evers

Hillegom n Het zal niemand in Hillegom ontgaan zijn; 'onze' Marc Evers heeft tijdens de Paralympische Spelen in Rio maar liefst drie medailles behaald. Heel Hillegom is natuurlijk bijzonder trots op de meervoudig zwemkampioen. Het gemeentebestuur zet Evers daarom graag in het zonnetje.

Samen met de andere Nederlandse medaillewinnaars werd Evers woensdag 21 september gehuldigd in de Grote Kerk in Den Haag. In totaal werden 62 medailles gewonnen, waarvan 17 gouden. Evers won brons, zilver en goud. Alle winnaars van een gouden medaille kregen een lintje, maar die had Evers vier jaar geleden, toen hij ook goud won tijdens de Paralympische Spelen in Londen, al ontvangen. Hij kreeg daarom een beeldje.

Koning Willem Alexander

Namens het kabinet sprak vice-premier Asscher Ook koning Willem Alexander ontving de medaillewinnaars.

Donderdag 8 september zwom Evers zijn zilveren race op de 100 meter rugslag. Die dag tikte Lee In Kook uit Korea eerder aan. De volgende medaille was van brons; zijn eeuwige concurrenten op de discipline 100 meter schoolslag, de Britten Aron Moores en Scott Quin, waren op 14 september sneller. Op de 200 meter wisselslag bleek Evers echter onverslaanbaar.

Zaterdag 17 september zag Nederland de Hillegommer op de middelste plaats van het ereschavot staan met de welverdiende gouden medaille in zijn hand en een grote voldane glimlach op zijn gezicht.

Ook de beelden van juichende familieleden en fans werden door velen bekeken. Vader Frank Evers: "Marc heeft hier keihard voor getraind, dag in dag uit. We zijn vreselijk trots op hem!"

Zondag 2 oktober rond 15.45 uur, na de wedstrijd van het eerste elftal van SV Hillegom, wordt Marc Evers gehuldigd vanwege zijn fantastische prestaties tijdens de Paralympische Spelen in Rio. Alle Hillegommers zijn van harte welkom bij SV Hillegom om aanwezig te zijn bij deze feestelijke bijeenkomst.