Timmerman in de dop. | Foto: Stephan Bekooij
Timmerman in de dop. | Foto: Stephan Bekooij Foto: Stephan Bekooij

Populaire huttenbouw terug van weggeweest

Hillegom n Tientallen kinderen gingen vorige week donderdag en vrijdag weer los bij Tjarda. Op het terrein van de scoutingvereniging aan de Oude Weerlaan werden twee dagen lang hutten gebouwd.

Voor het eerst sinds jaren werd weer een huttenbouw gehouden. Jongerenwerk Hillegom en Tjarda staken de handen ineen en organiseerde dit altijd populaire evenement.

Toen eenmaal bekend werd dat er een huttenbouwevenement zou worden gehouden, stroomden de aanmeldingen binnen.

Binnen korte tijd waren de plekken vergeven en was het aantal kinderen dat kon deelnemen bereikt. Na de opening op dag één stonden de bouwvakkertjes te popelen om aan de slag te gaan.

Ze moesten de handen flink uit uit de mouwen steken want diezelfde avond moest er worden geslapen in de eigen gemaakte hut. "Slapen in je eigen gemaakt hut is heel vet!", was het meest gehoorde antwoord op de vraag: wat vindt je het leukst?

Naast het timmeren aan de hut was ook een aantal andere activiteiten georganiseerd. Niet alleen jongens maar ook meisjes deden mee.

Uiteindelijk was er na heel wat timmer- en zaagwerk een mooi huttenbouwdorp geboren. De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement, dat in 2017 bij voldoende animo en hulp van vrijwilligers wellicht weer op het programma staat.