Afbeelding
Foto: pr

Preventiemiddag

Zorg & Welzijn

Hillegom • Zorgorganisatie HOZO houdt dinsdag 21 november van 14.30 uur tot 16.00 uur samen met de Politie Hillegom een belangrijke preventiemiddag in Parkwijk (Parklaan 2) voor bewoners in de wijk.

Wijkagenten zullen een presentatie geven over bewustmaking van preventieve maatregelen, met name met betrekking tot oplichting en andere veiligheidskwesties. 

Controleren van identiteit

Een voorbeeld is een crimineel die zich voordoet als verpleger om toegang te krijgen tot huizen om waardevolle spullen te stelen. Deze persoon kan zich voordoen als een zorgverlener om het vertrouwen van ouderen te winnen en zo toegang te krijgen tot hun woning. Het is belangrijk om alert te zijn en altijd de identiteit van zorgverleners te controleren voordat iemand ze binnenlaat. De wijkagenten geven waardevolle tips en adviezen over hoe iemand zich kan beschermen tegen deze vormen van misleiding en hoe ze een verdachte situatie kunnen herkennen. 

Leer buurtbewoners kennen

De preventiemiddag is een goede gelegenheid om meer te leren over preventie en om vragen te stellen aan de wijkagenten. Daarnaast is het ook een kans om andere buurtbewoners te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Iedereen is welkom en wordt gezorgd voor wat te drinken en een versnapering.

Uit de krant