Afbeelding
Foto: Michel ter Wolbeek

Cursus: Medische Training voor Ouderen

Zorg & Welzijn

Regelmatig bewegen houdt niet alleen de spieren vitaal maar ook de hersenen. Daarom start Marente binnenkort op diverse locaties de cursus ‘Medische Training voor Ouderen’.

Onder deskundige begeleiding van de fysiotherapeut doen ouderen oefeningen om spieren en gewrichten soepel en sterk te houden. Er wordt in een kleine groep getraind waardoor er voldoende individuele aandacht is en deelnemers op hun eigen niveau en op hun eigen tempo trainen. Naast fit blijven, is de training ook een moment van ontspanning en gezelligheid. 

De cursus start op verschillende locaties: woensdag 31 augustus in Oegstgeest, woensdag 7 september én vrijdag 9 september in Katwijk, woensdag 7 in Sassenheim en woensdag 14 september in Voorschoten.

Voorkom valpartijen

Veel ouderen hebben moeite om de eerste stap te zetten naar een actievere manier van leven. Stramheid en angst voor het vallen spelen daarbij een grote rol. Dat hoeft echter geen belemmering te zijn. Met de medische training van Marente worden deelnemers op een verantwoorde manier weer soepel en sterk. Onder deskundige begeleiding van de fysiotherapeut doet men één keer per week oefeningen die de spieren versterken. Er wordt getraind in kleine groepen waardoor deelnemers alle aandacht krijgen en kunnen trainen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo. De oefeningen zijn afwisselend en worden gedeeltelijk op sportapparatuur uitgevoerd. Door de oefeningen verbetert de conditie en balans waardoor valpartijen worden voorkomen en de zelfstandigheid in stand wordt gehouden. Diverse deelnemers hebben conditie en balans kunnen verbeteren door het volgen van de training. Een van hen fietst bijvoorbeeld weer en een ander maakt zelfstandig korte wandelingetjes met de rollator. Fit blijven is een belangrijk speerpunt van de training maar ontspanning en gezelligheid wordt zeker niet vergeten.

Inschrijving en informatie

De medische training start op woensdag 31 augustus van 16.00 tot 17.00 uur in Oegstgeest, woensdag 7 september van 15.30 tot 16.30 uur én vrijdag 9 september van 13.00 tot 14.00 uur in Katwijk, woensdag 7 september van 16.00 tot 17.00 uur in Sassenheim en woensdag 14 september van 13.00 tot 14.00 uur in Voorschoten.

Zorg en Zekerheid vergoedt deze training geheel of gedeeltelijk, dit is afhankelijk van de aanvullende verzekering. 

Meer info (tijdens kantooruren) via de afdeling Ledenservice van Marente: 071 409 32 23. Aanmelden kan ook heel eenvoudig via www.marente.nl/cursussen.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant