Logo dehillegommer.nl
Foto: pixabay

Kom uit dat sociale isolement en bel de welzijnsadviseur voor een advies!

  Zorg & Welzijn

De welzijnsadviseurs van Welzijnskompas bieden hulp en advies voor allerlei vragen op het gebied van welzijn, wonen en zorg. De klant kan door hen thuis bezocht worden of er wordt een afspraak op kantoor gemaakt.

Zo kwam de welzijnsadviseur met iemand in contact die sinds vijf jaar weduwnaar is. Hij woont in een flat maar heeft weinig contact met de medebewoners. De man gaf aan zich alleen te voelen. In een gesprek bij hem thuis kwamen de interesses en hobby’s ter sprake. Hij zei dat hij van klussen hield en het repareren van spullen. Ook gaf hij aan dat hij graag wandelde en het leuk vond om onder de mensen te zijn.  De welzijnsadviseur heeft met hem gesproken over het Repair Café en de diverse wandelgroepen in Hillegom. Inmiddels is hij gestart als vrijwilliger bij het Repair Café waar hij met open armen is ontvangen en is bovendien gekoppeld aan een wandelgroep. Ook maakt hij regelmatig gebruik van de vrije inloop in Plein28 voor een kopje koffie en een praatje.

Bij behoefte aan een gesprek met één van onze welzijnsadviseurs, kan er contact worden opgenomen. Inoek Post voor de gemeente Lisse i.post@welzijnskompas.nl. Bertine Westerhoven voor de gemeente Hillegom b.westerhoven@welzijnskompas.nl of Carmen van Wort, c.vanwort@welzijnskompas.nl, 0252 – 757 100.

Meer berichten