Logo dehillegommer.nl
Meneer had behoefte aan een wandelmaatje en die werd gevonden. (foto ter illustratie)
Meneer had behoefte aan een wandelmaatje en die werd gevonden. (foto ter illustratie) (Foto: Pixabay)

Op stap met de welzijnsadviseur: het Positieve Gezondheidsgesprek

  Zorg & Welzijn

Recent kwam er een meneer naar Welzijnskompas voor een gesprek met de welzijnsadviseur. Tijdens het eerste gesprek vertelde hij alles wat hem de afgelopen periode en in het verleden overkomen was. 

Hij gaf aan dat hij niet blij was met zijn woonsituatie, dat hij veel thuis zat, dat zijn eerder vrijwillige baan er niet meer was, dat de mensen om hem heen steeds meer op zichzelf leefden, minder tijd voor ontmoetingen hadden en dat hij zich minder blij voelde. Nadat ik hem uitleg had gegeven over Positieve Gezondheid en het invullen van het ‘spinnenweb’ waarin je verschillende leefgebieden aan de hand van vragen zelf een cijfer geeft, wilde hij dit proberen. Het eerstvolgende gesprek was hij er met een ingevuld ‘spinnenweb’. Hij wilde contact, iets voor anderen betekenen en wandelen.

Cursus Positief Leven
Voor contact en een beter gevoel deed hij mee aan de cursus Positief Leven om weer op een andere manier naar het leven te kijken. Dit betekende dat hij de deur uit ging en anderen ontmoette. Hij vond een wandelmaatje in een buurtgenoot van zijn zoon. En via de vrijwillige vacaturebank van WelzijnsKompas vond hij een vrijwilligersbaan. Zijn woonsituatie verbeterde doordat hij niet zo vaak meer in de woning zat en genoeg afleiding had. Meneer voelde zich sterker door het vrijwilligerswerk en energieker door het wandelen. Kortom, een mooi ander Positief Gezondheidsgesprek.

Ook behoefte aan een gesprek?
Bij behoefte aan een gesprek met een van onze welzijnsadviseurs kan er contact worden opgenomen met: Inoek Post voor de gemeente Lisse: i.post@welzijnskompas.nl, Bertine Westerhoven voor de gemeente Hillegom b.westerhoven@welzijnskompas.nl of Carmen van Wort, c.vanwort@welzijnskompas.nl. Telefonische bereikbaarheid van maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 12.30 uur op 0252-757100.

Meer berichten