Bijeenkomsten over afscheid en rouw in tijden van corona
Logo dehillegommer.nl
In tijden van corona kunnen verlies en rouw extra pijnlijk voelen. Dan kan het prettig zijn je ervaringen met lotgenoten te delen.
In tijden van corona kunnen verlies en rouw extra pijnlijk voelen. Dan kan het prettig zijn je ervaringen met lotgenoten te delen. (Foto: Pixabay)

Bijeenkomsten over afscheid en rouw in tijden van corona

  Zorg & Welzijn

Normaal gesproken is het vaak al moeilijk om de draad weer op te pakken als je afscheid hebben moeten nemen van een dierbare. Afscheid en rouw in tijden van corona kunnen extra uitdagingen geven voor nabestaanden. WelzijnsKompas Hillegom-Lisse organiseert daarom bijeenkomsten met de rouwondersteuningsgroep.

Bij deze rouwondersteuningsgroep krijg je de gelegenheid je ervaringen te delen met lotgenoten. Daarnaast komen thema’s aan bod zoals het (re)organiseren van je leven en het omgaan met je omgeving (en zij met jou). De gesprekken worden ondersteund met oefeningen. 'Leven' is voor ieder mens zo vanzelfsprekend dat het praten over de dood vaak wordt vermeden. Het kan helpen dit verdriet te delen met mensen die bereid zijn te luisteren en uit eigen ervaring weten wat het betekent met een dergelijk groot verlies te leren leven.
Deze ondersteuningsgroep is voor nabestaanden die de afgelopen periode hun dierbare hebben verloren en rouw ervaren. Misschien is iemand overleden aan het Covid-19-virus, maar ook nabestaanden die hun dierbare vanwege andere oorzaken hebben verloren zijn van harte welkom! Ook zijn de nabestaanden die al langer geleden hun dierbare hebben verloren en tijdens de coronacrisis de rouw weer intensiever ervaren, welkom om deel te nemen. Deze serie bestaat uit zes dinsdagochtenden van 10.00 tot 12.00 uur en een afsluitende bijeenkomst.

Inschrijving
Je schrijft je in voor alle bijeenkomsten. De data voor 2020 zijn: 15 september, 29 september, 13 oktober, 27 oktober, 10 november, 24 november en de afsluitende bijeenkomst op 15 december.
We starten om 10.00 uur, je kunt binnenlopen vanaf 09.30 uur. Vooraf zal er een intakegesprek plaatsvinden met José Kortekaas. Na dit gesprek bespreken we samen of deelname voor jou de juiste insteek is. Wij hebben 25 augustus en 1 september in de ochtend gereserveerd om deze intakegespreken plaats te laten vinden. Indien je dan verhinderd bent, laat het ons weten, dan kijken wij samen naar een ander mogelijkheid.
De begeleiding is in handen van José Kortekaas en Vera Hols. De kosten voor de gehele reeks bedragen 30 euro. Deze graag tijdens de eerste bijeenkomst betalen.

Locatie
Er zullen 3 bijeenkomsten in Hillegom en 3 bijeenkomsten in Lisse plaatsvinden. De locatie voor de afsluitende bijeenkomst wordt samen bepaald.

Aanmelden voor 24 augustus
Je kunt je aanmelden tot 24 augustus via info@welzijnskompas.nl of bellen met de receptie van Welzijnskompas in de ochtenduren, telefoon; 0252-757100. Plaatsing gebeurt in volgorde van aanmelding.

Meer berichten