Open eettafel: voor de laatste keer samen aan de dis
Logo dehillegommer.nl
| Foto en tekst: Annemiek Cornelissen
| Foto en tekst: Annemiek Cornelissen (Foto: )

Open eettafel: voor de laatste keer samen aan de dis

  Zorg & Welzijn

Bij De Bollenstroom werd vorige week voor de laatste keer de Open Eettafel gehouden, een initiatief van Welzijnskompas, Raamwerk, Zorgbalans en de Heilige Willibrord Parochie.

De Open Eettafel is gestart in september 2015 en vanaf dat moment elke 2e dinsdag van de maand geweest. Met inzet van vrijwillige koks, gastvrouwen en gastheren is er 44 keer een heerlijke maaltijd opgediend voor een regelmatig terugkerend publiek.

Vanwege de verkoop van de Jozefkerk en de omliggende gebouwen gaat Zorgbalans verder in Maria Oord en Raamwerk krijgt elders in Hillegom een kantoorruimte en in Plein 28 zal een aantal keer per week met cliënten én straks ook voor andere inwoners van Hillegom samen gekookt en gegeten gaan worden. In beide locaties is onvoldoende ruimte om zo'n groot gezelschap als van de Open Eettafel te ontvangen. Volgens Hanjo Koolen, van het Open Eetafel project kwamen er steevast tussen de 30 of 40 eters. "Dit gaan we bij Plein 28 nu wat kleinschaliger voortzetten, omdat er gewoon geen plek voor is. Dat is erg jammer, maar het kan gewoon niet anders. Tijdens de laatste Open Eettafel stond er paprikasoep, hamsalade en ijs met warme vruchten op het menu. De gasten smulden en na afloop werd afscheid genomen van het team.

Meer berichten