Logo dehillegommer.nl
Wethouder Annechien Snuif zorgde dat iedereen was voorzien. | Foto en tekst: Annemiek Cornelissen
Wethouder Annechien Snuif zorgde dat iedereen was voorzien. | Foto en tekst: Annemiek Cornelissen (Foto: ac)

Rotary, Welzijnskompas en Hozo bieden alleenstaanden brunch

  Zorg & Welzijn

HILLEGOM ♦ Veertig senioren en tien begeleiders waren donderdag 29 maart te gast bij het Alternatief, waar zij een brunch kregen voorgeschoteld.

Deze activiteit betrof een gezamenlijk initiatief van Het Alternatief, die de brunch beschikbaar stelde, de HOZO, het Welzijnskompas en de Rotary Hillegom/Lisse. Het betrof een uitgebreid buffet en de ouderen kregen alles aan tafel gebracht door wethouder Annechien Snuif en leden van de Rotary.

Volgens Raya Yousif, coördinator van het project voor ouderen van de Rotary Hillegom/Lisse is samenwerken iets wat al heel lang op het lijstje stond. "Het is fantastisch om al deze ouderen, die veelal alleenstaand zijn en bijna niet de deur uitkomen, zo samen te zien. Sommigen van hen zijn jaren niet in een echt restaurant geweest en zien dagelijks dezelfde gezichten. Het is zo leuk om te zien hoe ze met elkaar allemaal een praatje maken en er een keer echt uit zijn."

De ouderen werden door de rotaryleden gehaald en gebracht, sommigen met de auto, anderen lopend in een rolstoel vanaf het Pluspunt. Ook werden er taxibusjes ingezet en reed het Hozo-busje rond om de ouderen veilig van en weer naar huis te brengen. Heel leuk om te zien was dat een van de aanwezigen, de 88-jarige Jan Pijnacker ineens achter de piano plaats nam en allerlei liedjes ging spelen van vroeger.

Vera Lynn kwam ruimschoots aan bod en er werd volop meegezongen ook door Annechien Snuif en Edwin Jongbloed. Volgens wethouder Snuif worden dergelijke projecten door de gemeente toegejuicht. "Het is een initiatief waar ik ook als wethouder vier jaar lang naartoe heb gewerkt: samenwerken en ik ben blij dat dit haar vruchten heeft afgeworpen."

Meer berichten