Geen slappe excuses meer: stop met roken. Nu!
Logo dehillegommer.nl
Foto: gezondheid en co

Geen slappe excuses meer: stop met roken. Nu!

  Zorg & Welzijn

gezondheid ♦ Stoppen met roken heeft altijd zin. Zowel voor de eigen gezondheid als voor die van mensen in de omgeving. Het nieuwe jaar is een mooi moment om die sigaar of sigaret voor eens en altijd uit te maken.

Maar mensen ervaren stoppen met roken als erg moeilijk. De nicotine in de sigaret werkt zeer verslavend. De kans om succesvol te stoppen is met professionele begeleiding en steun tot acht keer hoger dan bij stoppen zonder hulp. Voor wie begeleiding wil, start donderdag 25 januari de groepstraining 'Rookvrij! Ook jij?' in Noordwijk.

Steun van anderen, het uitwisselen van ervaringen met andere mensen en de betrokkenheid naar elkaar zijn belangrijk voor het slagen van een stoppoging. Deze extra steun wordt door de deelnemers aan de training 'Rookvrij! Ook jij?' als zeer positief ervaren. De training duurt zeven weken en bestaat uit zeven bijeenkomsten van anderhalf uur. Niet roken bespaart veel geld: als je een pakje per dag rookt, blaas je bijna 2.500 euro per jaar de lucht in! De training wordt georganiseerd door de GGD Hollands Midden, SineFuma en Marente. Alle zorgverzekeraars vergoeden deze training uit de basisverzekering. Sommige verzekeraars rekenen daarbij ook het Eigen Risico niet. Voor informatie hierover, kijk op www.rookvrijookjij.nl. De training start donderdag 25 januari. De bijeenkomsten duren van 19.30 uur tot 21.00 uur en vinden plaats bij Marente, aan het Jeroenspark 1 in Noordwijk. Alleen de laatste bijeenkomst, 14 maart, is op een woensdag. Kijk voor contactgegevens en aanmelding op www.rookvrijookjij.nl of bel met SineFuma: 076 – 889 51 95. Aanmelden kan tot 18 januari.

Meer berichten