Mooi bedrag voor Adamas Inloophuis
Logo dehillegommer.nl
Wim Heemskerk (met microfoon), Jolanda Ladan en uiterst rechts Mieke Oudeveldhuis. Foto: Diana Maas
Wim Heemskerk (met microfoon), Jolanda Ladan en uiterst rechts Mieke Oudeveldhuis. Foto: Diana Maas (Foto: diana maas)

Mooi bedrag voor Adamas Inloophuis

  Zorg & Welzijn

ADAMAS • Als je zelf ziek bent (geweest), als een dierbare kanker heeft of daaraan is overleden kun je in het Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep terecht voor een kop koffie en een luisterend oor. Of om kennis te maken met verschillende activiteiten die je ontspanning, kracht en zingeving kunnen bieden.

Door Diana Maas

"Ook vrouwen kunnen vroeg of laat te maken krijgen met kanker en ik vind het, als Soroptimist, belangrijk mij sterk te maken juist voor hún belangen. Bovendien wilde ik een goed doel aanwijzen die ook echt verbonden is met de streek en een gemeenschappelijk doel nastreeft. Het Adamas Inloophuis voldoet voor mij aan al deze voorwaarden", zo vertelt Frieda Kruiderink, bestuurslid (voormalig voorzitter) van Soroptimist Lisse-Bollenstreek en lid van Rotary Hillegom-Lisse na de overhandiging van een heel mooie cheque.

Na een presentatie door het Adamas Inloophuis werd een plan bedacht hoe meer opbrengst te verwerven. De Rotary organiseerde daarop een wijnproeverij en Soroptimist hield onlangs een inloopmarkt in het voormalig gebouw van L.J. Sports in Lisse waar onder meer opgemaakte bollenmanden, hand- en theedoeken werden verkocht. Bovendien organiseerde de Hillegomse TennisClub aan de Sportlaan een tennistoernooi. De gehele avond was goed verzorgd; leuk toernooi, gezellig netwerken en dat alles tot twaalf uur middernacht onder het genot van een hapje en een drankje. In totaal hadden twintig teams zich opgegeven en de gehele opbrengst kwam ten gunste van het Adamas Inloophuis. Zo werd er een behoorlijk bedrag bij elkaar geproefd, verkocht en getennist.

Overhandiging cheque

De cheque met het bedrag werd voorafgaande aan het tennistoernooi door de voorzitter van de Rotary Lisse-Hillegom, Wim Heemskerk, in de vooravond van 4 november aangekondigd met een korte speech.

Hij benadrukte hierin de functie en belangeloosheid die de Rotary heeft tot het helpen van de medemens en bedankte Ivonne Knopper (Adamas Inloophuis coördinator) met het fantastische werk die zij en haar collega's verrichten. Jolanda Ladan (commissielid Soroptimist), Mieke Oudeveldhuis (voorzitter Soroptimist) en Frieda Kruiderink hadden de eer de cheque ter waarde van 7.000 euro ook daadwerkelijk te overhandigen aan Knopper.

Zij was duidelijk geëmotioneerd en kon met moeite een dankwoord uitbrengen. "Ongelooflijk, wat een bedrag! Ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen…. Dit bedrag gaat echt goed besteed worden. Dank jullie wel allemaal. Ik wens jullie hier een heel mooie avond. Die van mij kan niet meer stuk!"

Het Adamas Inloophuis is in 2007 opgericht door mensen die – zelf of in hun directe omgeving – met kanker zijn geconfronteerd en merkten dat er behoefte was aan aanvullende ondersteuning bij het verwerkingsproces.

Deze initiatiefgroep wist in korte tijd vele mensen en bedrijven uit de regio te enthousiasmeren en te mobiliseren om samen het inloophuis te realiseren. Meer info: www.adamas-inloophuis.nl

Meer berichten