Wethouder fietst voortaan mee
Logo dehillegommer.nl
Annechien Snuif krijgt uitleg van een andere duofiets-vrijwilliger. Ada Seijsener (l) geniet volop.
Annechien Snuif krijgt uitleg van een andere duofiets-vrijwilliger. Ada Seijsener (l) geniet volop. (Foto: annemiek cornelissen)

Wethouder fietst voortaan mee

  Zorg & Welzijn

Wethouder Annechien Snuif heeft zich aangemeld als vrijwilliger voor de duofiets van het Welzijnskompas Hillegom-Lisse.

Deze duofiets staat sinds een paar maanden bij Zorgcentrum Bloemswaard en is bestemd voor mensen, die zelf de fiets niet meer kunnen pakken en graag willen fietsen. Snuif deed op donderdag 21 september haar eerste ronde door Hillegom met Ada Seijsener (76), die slechtziend is. Samen hadden zij een gezellige rit vanaf Bloemswaard naar het Patrimonium, door de Weerlanerpolder en weer terug. 

Voordat het vertrek kon plaatsvinden kreeg de wethouder een uitgebreide instructie. Hierna stapten de dames vrolijk op de fiets om de rit te gaan maken. Snuif vindt het een bijzonder mooi initiatief. "Ik ken het project vanuit Voorhout, waar ze ook een duofiets hebben en waar een vriendin van me vrijwilliger is. Zij fietst regelmatig met dezelfde dame. Dat leek mij ook erg leuk, vandaar dat ik mij aanmeldde". De wethouder hoopt dat veel mensen haar voorbeeld volgen. "Als je als wethouder dit gaat doen en de mensen zien dat, melden ze zich misschien ook wel aan. Vrijwilligers zijn hard nodig. Door deze fiets kunnen de mensen de deur weer uit". Ada Seijsener zat te stralen. Een jaar geleden is zij slechtziend geworden. "Ik liep vroeger duizenden kilometers per jaar met mijn man Ton en we fietsten ook heel graag. Ineens was dat afgelopen. Door deze fiets kan ik er weer uit". In totaal zijn er nu zes vrijwilligers die met mensen die dat zelf niet meer kunnen regelmatig gaan fietsen. Zij betalen 2 euro per ritje. Vrijwilligers of mensen die met hen willen fietsen kunnen zich aanmelden via email info@welzijnskompas.nl of bellen naar het Welzijnskompas, tel.0252-757100.

Meer berichten