Blijk van waardering voor mantelzorgers
Logo dehillegommer.nl
Iemand die minimaal drie maanden voor een iemand zorgt die langdurig ziek is, is een mantelzorger. Deze doet bijvoorbeeld boodschappen, huishoudelijke klussen, begeleidt de zieke naar de arts of biedt gezelschap.
Iemand die minimaal drie maanden voor een iemand zorgt die langdurig ziek is, is een mantelzorger. Deze doet bijvoorbeeld boodschappen, huishoudelijke klussen, begeleidt de zieke naar de arts of biedt gezelschap. (Foto: pr)
Vrijwilligers

Blijk van waardering voor mantelzorgers

  Zorg & Welzijn

Hillegom - De gemeente Hillegom vindt het belangrijk dat mantelzorgers goed ondersteund worden en de waardering krijgen die ze verdienen. Ook dit jaar heeft Hillegom ervoor gekozen om de mantelzorgers te waarderen in de vorm van VVV-bonnen ter waarde van 100 euro.

Iemand die minimaal drie maanden onbetaald voor een naaste zorgt die langdurig ziek is, kan in aanmerking komen voor het mantelzorgcompliment 2017. Wanneer iemand langdurig onbetaald zorgt voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind, familielid, vriend of kennis is hij mantelzorger. De zorg voor een naaste is vaak vanzelfsprekend en het geeft voldoening om te zorgen voor iemand om wie u geeft. Maar als de zorg intensief en langdurig is, kan het ook zwaar zijn.

Het aanvragen van het mantelzorgcompliment is mogelijk tot uiterlijk 1 november 2017 bij WelzijnsKompas Hillegom-Lisse. Kijk op www.welzijnskompas.nl voor meer informatie en de voorwaarden. Er worden geen bevestigingen gestuurd van de aanvragen. Medio november wordt een uitnodiging verzonden voor het ophalen. Het formulier is te downloaden via de website van WelzijnsKompas Hillegom-Lisse. Het formulier is ook op te halen bij de gemeente of bij WelzijnsKompas, gevestigd in het dienstencentrum Elsbroek op de eerste etage Noordzijde. Lukt dit niet, dan kan er contact opgenomen worden met de gemeente, zij zorgen dat het formulier via de post wordt toegezonden. De mantelzorgadviseurs zijn bereikbaar via 0252-757100.

Meer berichten