Logo dehillegommer.nl
<p>Rob Bedijn is heel trots op zijn team. | Foto en tekst: Caroline Spaans.</p>

Rob Bedijn is heel trots op zijn team. | Foto en tekst: Caroline Spaans.

Expert Hillegom viert 20e verjaardag

  Zakelijk

“Ik kan bijna niet geloven dat we hier alweer 20 jaar zitten. De tijd is omgevlogen!” Sinds twee jaar is Expert Hillegom officieel een BV en zijn Rob Bedijn en zijn vrouw Anita sámen directeur. “We begonnen destijds met niets. Nul klanten, een kaal winkelpand met appartementen erboven… en moet je nu eens kijken. We hebben enorm geïnvesteerd in service, winkelinrichting en assortiment. Met verbazing las ik onlangs dat er wéér minder gekocht wordt in de winkels, terwijl wij alleen maar een stijging zien van (potentiële) klanten.”

De geboren Noordwijker leerde bij een gerenommeerd bruingoedwinkel in Leiden wat klantvriendelijkheid was. Na een jaar in Leiden ging hij naar Expert Van den Berg in Haarlem en kwam terecht in de buitendienst met veel klanten in Heemstede, Aerdenhout en Bloemendaal. “Regelmatig kreeg ik te maken met veeleisende klanten, een uitdaging! Bijna twaalf jaar heb ik daar gewerkt, waarvan de laatste zes jaar in de winkel waar ik verantwoordelijk was voor de uitstraling, de technische dienst en de verkoop van tv’s, hifi en video. In 2000 klopte ik aan bij het hoofdkantoor van Expert en gezegd dat ik mijn eigen Expert winkel wilde starten. Dit werd gehonoreerd en op 29 november 2001 opende ik als eigenaar van Expert Hillegom mijn deuren! Vroeger heette dat trouwens en inkoopcombinatie, maar tegenwoordig een ‘formule gestuurde verkooporganisatie’. We zijn helemaal zelfstandig en lid van de naar mijn mening beste en bekendste inkoopclub waar ik heel trots op ben. We zijn net een grote familie!”

Gunfactor

Expert telt landelijk een slordige 135 winkels, heeft een gezamenlijke webshop met een eigen postcodegebied. Het postcodegebied van Expert Hillegom is enorm: het loopt van Overveen tot Leiden. “Internetwinkelen is makkelijk en we doen het allemaal. Maar internet blijft natuurlijk beperkt voor wat betreft advies en zeker voor wat betreft geluid. Rob: “Mensen willen graag spullen vasthouden en iets zien en horen en oriënteren zich eerst op internet. Daarbij wordt tegenwoordig overal zo’n beetje dezelfde prijs gehanteerd. Dan komt dus de gunfactor om de hoek kijken: waar ga ik die nieuwe tv kopen, of waar die nieuwe espressomachine. Het lijkt wel of die gunfactor steeds groter wordt. Onze kracht ligt in ons team: ik kan wel zeggen een ‘dreamteam’ waar ik reuze trots op ben.” Op dit moment hebben Rob en Anita zes man in dienst en twee zzp-ers: “We zijn sinds 2018 echt extreem gegroeid. Ik ben blij, maar logistiek is het soms een heel gepuzzel want we kunnen echt wel wat extra mankracht gebruiken.”

Jura Espressomachines

In de grote showroom van Expert Hillegom aan de Meerstraat is overigens een enorm assortiment tv’s te bewonderen. Rob is naast Premium tv-specialist van de Bollenstreek ook Premium dealer van Sonos: het muziekstreamingsysteem waarvoor hij een speciale hoek heeft ingericht, vóór in de winkel. “De witgoed-, telecom- en computerafdeling hebben vorig jaar een volledige make-over gekregen en er is een groot assortiment met koffiebonenmachines bijgekomen.” Begin 2019 is Expert Hillegom officieel geautoriseerd Jura dealer geworden, de Zwitserse fabrikant van hoogwaardige volautomatische espressomachines. Rob: “Dit is echt de Rolls Royce onder de espressomachines, waarvan wij er in de showroom vijftien kunnen laten zien.”

Bij Expert Hillegom worden de RIVM regels gevolgd en mocht het nodig zijn, wordt het privat-shoppen weer mogelijk gemaakt. Meer info: www.expert/winkels/hillegom.

Meer berichten