Imker en chocolatier slaan handen ineen | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
vlnr: Meinhard vd Reep, Ger van Soest, Arie van Erk, Jan van Rijn en Karin Hoekstra. | Foto: Annemiek Cornelissen.
vlnr: Meinhard vd Reep, Ger van Soest, Arie van Erk, Jan van Rijn en Karin Hoekstra. | Foto: Annemiek Cornelissen. (Foto: annemiek cornelissen)

Imker en chocolatier slaan handen ineen

  Zakelijk

Imker Meinhard van de Reep van Imkerij Weerlanerpolder en Chocolaterie Pierre zijn een unieke samenwerking aangegaan en deze heeft geresulteerd in honingbonbons, die zowel in melk als puur zijn te verkrijgen.

Door Annemiek Cornelissen

Hier werd een officieel tintje aangegeven en dat betekende dat burgemeester Arie van Erk en de wethouders Jan van Rijn en Karin Hoekstra donderdag 3 oktober naar de vernieuwde Chocolaterie waren gekomen voor deze feestelijke gebeurtenis.

In 2018 plaatste imker Meinhard van de Reep op verzoek van de gemeente eerst twee, later vier bijenkasten op het dak van het gemeentehuis.

Het groene dak en de boom- en bloemrijke omgeving zorgden voor honing met de naam - hoe kan het ook anders: Hoftuinhoning.

Burgemeester en wethouders gebruiken deze Hoftuinhoning inmiddels als relatiegeschenk, maar nu heeft Chocolaterie Pierre de Hoftuinhoning omgetoverd tot chocoladeproducten.

Volgens Van de Reep was eerst het plan om honing-ijs te gaan maken. "Met dit plan ging ik naar Gert van Soest, maar dat was productietechnisch niet mogelijk. Toen bedacht Gert de bonbonss."

Van Soest was meteen enthousiast en ging experimenteren. Het is een mix geworden van 'pure, natuurlijke verrukking', melk- en pure chocolade, gevuld met noten een pure honing. "We combineren de traditioneel gemaakte melk en pure chocolade met natuurlijke koud geslingerde honing en dat resulteert in een onweerstaanbare chocolade met een melkachtige, romige en karamelachtige smaak, een erg aangename zoetheid en uitgesproken toetsen van honing. We hebben de afgelopen weken de bonbons al verkocht en de mensen zijn heel enthousiast."

Ook de burgemeester is zeer te spreken over het initiatief. "Ik kom hier niet voor niets met twee wethouders, een die duurzaamheid in de portefeuille heeft en de ander economie, een ideale combinatie, waar we als gemeente heel blij mee zijn. Een mooi project, dat komt uit onze Hoftuin en breed wordt gewaardeerd".

De burgemeester schonk symbolisch een Honingraat uit de Hoftuin aan Van Soest, die een mooi plekje zal krijgen in de winkel.

Chocolaterie Pierre is één van de eerste chocolaterieën met een open productieruimte. Het bedrijf groeit en bloeit. Zij schenken inmiddels ook hun eigen koffiemelange, Café Pierre Noir, die zij wederom speciaal hebben laten samenstellen. Het geheim van hun succes zit in de liefde waarmee we zij hun producten vervaardigen, verse ingrediënten, goed samengestelde smaakcombinaties en het feit dat bezoekers kunnen zien hoe al dat lekkers wordt gemaakt. Als er speciale wensen zijn, doen zij hun uiterste best daaraan tegemoet te komen. Zij staan altijd open voor vragen en suggesties.

De honingbonbons zijn een goed voorbeeld van dat suggesties zeker serieus worden genomen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>