HEMA Hillegom viert 55 jarige verjaardag | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Foto: Diana Maas

HEMA Hillegom viert 55 jarige verjaardag

  Zakelijk

Wist u dat de achterkant van HEMA Hillegom vroeger een bioscoop is geweest? Er staan op het kantoor van vrije franchisenemer Theo van der Laan nog drie originele stoeltjes die bewaard gebleven. Heeft u ooit geweten dat HEMA Hillegom de eerste was tussen Haarlem en Leiden en de grootste vestiging is van de Bollenstreek?

Foto en tekst: Diana Maas

Van der Laan weet veel te vertellen over vestiging Hillegom. Zijn overgrootmoeder had vroeger een winkeltje in de Meerstraat, 'Keizer-De Nijs'. Dit was de voorloper van de huidige HEMA. Zijn vader heeft destijds alles verkocht en liet in 1964 een deel tegen de oude bioscoop aanbouwen: dit werd HEMA op de huidige plaats. De kantine fungeerde tijdelijk als woonkamer van de familie en Van der Laan jr. weet nog goed dat de gordijnenafdeling van nu, vroeger zijn slaapkamer was.

"Afgelopen jaren heeft de keten het erg moeilijk gehad. Denk hierbij aan de instortende economie een aantal jaren geleden, de overname door een Brits bedrijf die geen ander belang had dan financieel belang en de stijging van online shoppen. Bovendien kunnen en willen wij niet concurreren met een andere winkelketen die producten aanbiedt tegen zeer lage prijzen, maar zonder de HEMA-kwaliteit, laat Van der Laan weten. Inmiddels is de HEMA-keten weer in Nederlandse handen. Maar het blijft moeilijk. Ik hoop dat het experimenteren van het bestuur en de raad van Hillegom in en om het centrum snel klaar is." Van der Laan doelt daarmee op alle wegopbrekingen en het idee om een verharde middenstrook aan te brengen op de Van den Endelaan. Ook de leegstand doet de winkeliers in Hillegom geen goed: "Wij zijn een gezellige vestiging, maar als er om ons heen geen leuke winkels overblijven of wij moeilijker bereikbaar zijn dan in dorpen om ons heen, dan trekken mensen daar naartoe."

Vestiging Hillegom opende haar deuren in 1964. In 2002 was er een verbouwing en er is opnieuw een verbouwing op komst. Van der Laan: "Binnenkort starten we met een optimalisering van de winkel waarbij deze weliswaar iets kleiner wordt, maar met meer overzichtelijk en voor de klant zeker aantrekkelijk!", belooft Van der Laan. "Naar verwachting is de verbouwing dit najaar afgerond. Ter gelegenheid hiervan volgt nog een speciale actie. Wat deze actie is, blijft nog even een verrassing."

De winkel blijft gedurende de hele verbouwing geopend. Van der Laan: "Hierbij alvast onze excuses voor de eventuele overlast, maar kom tijdens de verbouwing gerust kijken." Komende week wordt alvast de gemoderniseerde lift opgeleverd. "Nu kunnen bijvoorbeeld ook moeders met kinderwagens en mindervaliden op onze verdieping terecht. Het is belangrijk dat álle klanten ook op onze verdieping terecht kunnen. Bovendien is dit, behalve onze specialistische gordijnafdeling, een unique selling point en daar zijn wij trots op."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>